Παραιτήθηκε από την ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών της Ρουμανίας ο Πόντα

Ο Πρωθυπουργός της Ρουμανίας Βίκτορ Πόντα ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την ηγεσία του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PDS), μέχρι να αποδείξει την αθωότητά του στις κατηγορίες που του προσάπτουν οι εισαγγελείς της Διεύθυνσης Καταπολέμησης της Διαφθοράς (DNA).

Ο Πόντα σε χθεσινό μήνυμά του στο Facebook, με τη μορφή ανοιχτής επιστολής προς τη Ροβάνα Πλουμπ, Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος, τον Αντρέι Ντολινεάνσκι, γενικό γραμματέα του κόμματος και τα μέλη της Εκτελεστικής Εθνικής Επιτροπής και των άλλων οργάνων του PSD, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ηγεσία του κόμματος μέχρι να αποδειχθεί η αθωότητά του.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει δικαστική απόφαση έως την ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου του PSD ο κ. Πόντα διευκρίνισε ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα για οποιαδήποτε ηγετική θέση και θα παραμείνει μόνον μέλος του κόμματος.

Ωστόσο, τόνισε ότι θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του ως Πρωθυπουργός και υπενθύμισε ότι, σε παρόμοιες περιπτώσεις, τα στελέχη του PSD σε βάρος των οποίων είχε ξεκινήσει έρευνα από την DNA είχαν παραιτηθεί από τα κομματικά όργανα.

PDSΒίκτορ ΠόνταδιαφθοράΠαραίτησηπρωθυπουργόςΡουμανίαΣοσιαλδημοκράτες