Ομπάμα: Είμαι πρόθυμος να συνεργαστώ με το Κογκρέσο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπεραμύνθηκε των οικονομικών επιτευγμάτων της κυβέρνησής του – Συνέντευξη Τύπου μετά τη σημαντική ήττα των Δημοκρατικών στις ενδιάμεσες εκλογές

«Θα συνεχίσω να κάνω τη δουλειά μου τα επόμενα δύο χρόνια με τον καλύτερο τρόπο για την ευημερία των Αμερικανών» δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου μετά το καταστροφικό για τους Δημοκρατικούς αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών.

Ο πρόεδρος υπεραμύνθηκε των οικονομικών επιτευγμάτων της κυβέρνησής του, ιδίως στον τομέα της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, λέγοντας ότι ακόμα πρέπει να γίνουν πολλά, που απαιτούν τη συνεργασία του Κογκρέσου.

Αναγνώρισε ότι σε πολλά ζητήματα υπάρχουν θεμελιώδεις διαφορές με τους Ρεπουμπλικάνους, αλλά στάθηκε στους τομείς όπου μπορεί να υπάρξει συνεργασία και σύγκλιση θέσεων.

«Περιμένω συγκεκριμένη ατζέντα από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Υπάρχουν ζητήματα, για τα οποία η χώρα δεν μπορεί να περιμένει ούτε δύο χρόνια ούτε τέσσερα. Πιστεύω σε μια παραγωγική συνεργασία με τον Μιτς ΜακΚόνελ» είπε, αναφερόμενος στον γερουσιαστή που θα αναλάβει (όπως όλα δείχνουν) επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Γερουσία.

Ανέφερε μάλιστα ότι ο ΜακΚόνελ υπήρξε ανέκαθεν ξεκάθαρος και ευθύς απέναντί του. «Ποτέ δεν υποσχέθηκε κάτι που δεν μπορούσε να υλοποιήσει» εξήγησε.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Διαβάστε τη συνέχεια:

http://www.tovima.gr/world/article/?aid=647771

ενδιάμεσες εκλογέςΗΠΑήτταΟμπάμασυνέντευξη Τύπου