Γυμνή τουρίστρια συνελήφθη ως υπαίτια για το σεισμό της Μαλαισίας

Oι αρχές της Μαλαισίας συνέλαβαν τουρίστρια εξαιτίας του ότι πόζαρε γυμνή στον φωτογραφικό φακό στην υψηλότερη κορυφή της χώρας, στο όρος Κινάμπαλου, ενέργεια που οι Μαλαισιανοί υποστηρίζουν ότι προκάλεσε την οργή των πνευμάτων του βουνού και είχε ως επακόλουθο τον φονικό σεισμό.

Η αστυνομία στο ανατολικό κρατίδιο Σαμπάχ συνέλαβε μία γυναίκα, υπήκοο ξένης χώρας, η οποία φέρεται να εμπλέκεται στο περιστατικό, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Bernama. Η εθνικότητα της γυναίκας δεν έχει ακόμα γνωστοποιηθεί.

Ο αρχηγός της αστυνομίας, Κεόνγκ Χο Ενγκ, δήλωσε ότι “η γυναίκα συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση στο αεροδρόμιο της πόλης Ταγουάου, την ώρα που ετοιμαζόταν να φύγει για την Κουάλα Λουμπούρ”.

Μια ομάδα τουριστών γδύθηκε και φωτογραφήθηκε στην κορυφή του όρους Κινάμπαλου την 30η Μαΐου, προκαλώντας την οργή πολλών κατοίκων που θεώρησαν την ενέργεια προσβλητική. Δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν θα απαγγελθούν κατηγορίες στους τουρίστες, καθώς η αστυνομία της Μαλαισίας και αξιωματούχοι των υπηρεσιών μετανάστευσης δεν έχουν προς το παρόν σχολιάσει το περιστατικό.

γυμνήΜαλαισίασύλληψητουρίστρια