Ρωσο-αιγυπτιακά γυμνάσια εν μέσω γεωπολιτικών "συμπληγάδων"

Με φόντο τις συνεχιζόμενες και αιματηρές κρίσεις σε Μ. Ανατολή και Ουκρανία, αλλά και την έναρξη της συνόδου των G7 που για δεύτερη φορά πραγματοποιείται χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας, ξεκίνησαν χθες οι κοινές αεροναυτικές ασκήσεις Ρωσίας και Αιγύπτου στη Μεσόγειο υπό τον τίτλο «Γέφυρα Φιλίας-2015».

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ΤΑΣΣ, που επικαλείται τις ημερήσιες διαταγές του Υπουργού Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού και του Αιγύπτιου ομολόγου του Σεντκί Σομπχί Σαΐντ Αχμέτ, οι ασκήσεις θα διεξαχθούν το διάστημα 6-14 Ιουνίου και κατά τη διάρκειά τους ρωσικά και αιγυπτιακά πολεμικά πλοία με υποστήριξη αεροπορικών δυνάμεων θα ασκηθούν στην εκτέλεση αποστολών «προστασίας των θαλασσίων οδών από ποικίλες απειλές».

Το κοινό σενάριο των ασκήσεων περιλαμβάνει ανάπτυξη δυνάμεων με σκοπό την οργάνωση των επικοινωνιών και του ανεφοδιασμού πλοίων στην ανοιχτή θάλασσα, καθώς και επιχειρήσεων νηοψίας «ύποπτων σκαφών», σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας. Θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές βολές και το προσωπικό θα ασκηθεί σε όλα τα μέσα ασφάλειας και άμυνας σε θαλάσσιο περιβάλλον.

ΑίγυπτοςΜεσόγειοςΡωσία