Την επανέμφανισή τους στον γερμανικό Τύπο έκαναν σενάρια περί έντονων διαφωνιών μεταξύ της Καγκελαρίου Μέρκελ και του Υπουργού Οικονομικών Σόιμπλε σχετικά με το χειρισμό του ζητήματος της Ελλάδας. Αυτή τη φορά, παρά τις επίσημες διαψεύσεις, τα δημοσιεύματα επικαλούνται πληροφορίες προερχόμενες ακόμη και από ανώτερα κυβερνητικά στελέχη τα οποία φέρονται να υποστηρίζουν ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει δυσαρεστηθεί πολύ έντονα από την στάση της Α. Μέρκελ και εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο της παραίτησης.
Αφορμή για τη διογκούμενη δυσαρέσκεια του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών, είναι σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Bild, το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκε για την πενταμερή της περασμένης Δευτέρας στο Βερολίνο. Σύμφωνα με το επίμαχο δημοσίευμα ο Σόιμπλε πληροφορήθηκε τη διεξαγωγή της συνάντησης λίγες ώρες πριν γίνει και μάλιστα τυχαία από τα χείλη της Διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.
«Ηταν μία σόλο εμφάνιση της κυρίας», φέρεται να δήλωσε στενός συνεργάτης του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών στο γερμανικό ταμπλόιντ, εκφράζοντας τη δυσανεξία του Σόιμπλε απέναντι στις «μερικές παραχωρήσεις» όσον αφορά στη δημοσιονομική πειθαρχία που έγιναν στην ελληνική πλευρά. «Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν αρέσκεται σε εύκολους συμβιβασμούς, που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την αξιοπιστία του», δήλωσε στην ίδια εφημερίδα ο Χριστιανοκοινωνιστής πολιτικός Χανς Μίχελμπαχ και πρόσθεσε: «Χωρίς τον Σόιμπλε δεν πρόκειται να υπάρξει συναίνεση της κυβερνητικής παράταξης».
Ασαφές παραμένει κατά πόσον υπάρχουν όντως σοβαρές διαφορές μεταξύ Σόιμπλε και Μέρκελ καθώς στα δύο βασικά θέματα, τη συνέχιση της συμμετοχής του ΔΝΤ στο πρόγραμμα και την αντιμετώπιση του αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους ως απόλυτου ταμπού, υπάρχει πλήρης συμφωνία αναμεσά τους. Τίθεται πράγματι λοιπόν πράγματι σε κίνδυνο η συνεργασία τους; Η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) μοιάζει να το αμφισβητεί και απλώς θυμίζει ότι η Μέρκελ θα μπορούσε κάλλιστα να ξαναθέσει υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές, αφού γιόρτασε πέρσι μόλις τα 60 της χρόνια, ενώ ο Σόιμπλε γίνεται 73 τον Σεπτέμβριο και είναι ήδη από τους μακροβιότερους υπουργούς της Μέρκελ και βουλευτές στην ιστορία της χώρας.
Επίσης η FAZ παραθέτει το σύνολο των διαψεύσεων περί ενδοκυβερνητικής κρίσης τόσο από την καγκελαρία και όσο και από το υπουργείο Οικονομικών και υιοθετεί την εκτίμηση ότι πρόκειται για τη συνήθη διανομή ρόλων, του καλού και του κακού μπάτσου (good cop-bad cop).