Home to Roost

Θυμάστε τότε που ο Sepp Blatter επανεξελέγη πρόεδρος της FIFA για 4 μέρες; Ακούγεται σχεδόν σαν ανέκδοτο. Την προηγούμενη εβδομάδα, με αξιωματούχους του οργανισμού να κατηγορούνται για δωροδοκία από την Αμερικάνικη δικαιοσύνη, η FIFA έκανε εκλογές.

Ο πρόεδρος της επί 17 χρόνια, ο Ελβετός Sepp Blatter, αντί να αποσύρει την υποψηφιότητά του διευκολύνοντας με τον τρόπο αυτό την επικοινωνιακή εξιλέωση της Διεθνούς Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κατάφερε να επανεκλεγεί. Φαίνεται όμως πως η προσπάθειά του να επιβιώσει του σκανδάλου ήταν μάλλον βραχύβια, καθώς χθες ανακοίνωσε ότι παραιτείται.

Σύμφωνα μάλιστα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Blatter μοιάζει να βρίσκεται και ο ίδιος στο στόχαστρο της έρευνας του FBI για διαφθορά στον οργανισμό. Κάποιος που δεν χάρηκε καθόλου με την είδηση αυτή; Ο Vladimir Putin.

Βλέπετε η Ρωσία είχε εκφράσει την υποστήριξή της στον Blatter και δήλωσε έκπληκτη από την παραίτησή του και άγνοια για τα αίτιά της. “Η συνεργασία με τη FIFA συνεχίζεται και η Ρωσία συνεχίζει τις προετοιμασίες για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018″, δήλωσε εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Κλείνουμε με λίγο John Oliver: FIFA Part II.

fifaSepp BlatterVladimir Putin