Πάπας Φραγκίσκος: «Προσευχηθείτε για μένα, έχω πρόβλημα υγείας»

Την παράκληση στους πιστούς του να προσεύχονται για εκείνον επειδή είναι ηλικιωμένος και υποφέρει από προβλήματα τα οποία δεν είναι σοβαρά, ζήτησε ο Προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας, Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος επισκέφθηκε την παραλιακή ιταλική πόλη Όστια μιλώντας σε μια ομάδα πιστών, που είναι ηλικιωμένοι και άτομα με ειδικές ανάγκες.

Οι νέες δηλώσεις του Πάπα Φραγκίσκου σχετικά με την υγεία του, δημιούργησαν φόβους ότι αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, αφού και στο παρελθόν ο ίδιος είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους πως αναμένεται να ζήσει μόνο δύο με τρία χρόνια και η παραμονή του στην θέση του Προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θα είναι σύντομη.

Κατά την ομιλία του προς τους πιστούς, στην Όστια, ο Πάπας Φραγκίσκος είπε: «Ευχαριστώ τον Θεό που σε αυτή την κοινότητα οι ηλικιωμένοι και οι άρρωστοι έχουν φροντίδα. Όταν σε μια κοινότητα δεν υπάρχει φροντίδα γι’ αυτούς τους ανθρώπους, τότε κάτι δεν πάει καλά με την κοινότητα. Σας ζητώ να προσευχηθείτε για μένα, είμαι ηλικιωμένος και λίγο άρρωστος, όμως δεν πρόκειται για κάτι πολύ σοβαρό».

Τα προβλήματα υγείας που έχει αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος και που έχουν γίνει ευρέως γνωστά είναι μια ισχιαλγία, καθώς και επίσης και ότι ένα μέρος από τον ένα του πνεύμονα αφαιρέθηκε, όταν ακόμα ήταν νέος. Πάντως, ορισμένα δημοσιεύματα έχουν κατά καιρούς επισημάνει ότι οι γιατροί του Πάπα του συνέστησαν να χάσει βάρος, νωρίτερα μέσα στο 2015, καθώς έχει παρουσιάσει δυσκολίες στην αναπνοή, κάτι, που ίσως υποδηλώνει, ότι ο Πάπας αντιμετωπίζει προβλήματα με την καρδιά του.


Επιπλέον, οι γιατροί τον συμβούλευσαν να σταματήσει να τρώει ζυμαρικά κάθε μέρα. Το Βατικανό δίνει ιδιαίτερη σημασία στην υγεία του Πάπα Φραγκίσκου, καθώς ο προκάτοχός του, Πάπας Βενέδικτος, παραιτήθηκε το 2013, λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του και της αδυναμίας να εξακολουθεί να ανταποκρίνεται στα καθήκοντά του.

 

Πάπας Φραγκίσκοςπρόβλημα υγείας