Απόπειρα τρομοκράτησης της Ιταλίας από φερόμενους ως τζιχαντιστές

Από χτες το βράδυ, αυτο-αποκαλούμενοι τζιχαντιστές, χρησιμοποιούν το διαδίκτυο ως μέσο τρομοκράτησης των Ιταλών. Πιο συγκεκριμένα, στο ιταλόφωνο Ίντερνετ κυκλοφορούν απειλές που λένε ότι «περιμένουν την ώρα μηδέν», με φωτογραφίες εμβληματικών σημείων σε Ρώμη και Μιλάνο με απειλητικά μηνύματα γραμμένα σε χαρτόνια ή φύλλα τετραδίου.

Οι ιταλικές αρχές διαμήνυσαν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ansa, πως τα μηνύματα αυτά είναι «τζιχάντ στα λόγια» και υπογραμμίζουν πως δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη νέα απειλή.

Τα μηνύματα ξεκίνησαν από λογαριασμό υποστηρικτών της ISIS στο Twitter, σύμφωνα με την Ρίτα Κατς, επικεφαλής της υπηρεσίας παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE, και διαδόθηκαν τη Δευτέρα. Ως υπογραφή υπάρχει ένα «ISIS στη Ρώμη» ή το σήμα της οργάνωσης.

«Είναι καθαρή προπαγάνδα, ψυχολογικός πόλεμος, που βασίζεται στην αγορά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης» διαμηνύουν οι ιταλικές υπηρεσίες πληροφοριών, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων. «Θα ήμασταν ανόητοι εάν λέγαμε πως δεν υπάρχει επιφυλακή, ιδιαίτερα στη φύλαξη σημαντικών τοποθεσιών όπως η Expo, και καμία ένδειξη δεν περνά χωρίς να ερευνηθεί, όμως δεν υπάρχουν νέα συγκεκριμένα στοιχεία για συναγερμό» τονίζουν.

 

siteΙταλίαμηνύματατζιχαντιστές