Από τα Προπύλαια στα Εξάρχεια το σκηνικό έντασης μεταξύ ΜΑΤ - αντιεξουσιαστών

Στα Εξάρχεια και στην οδό Στουρνάρη, έξω από το Πολυτεχνείο, έχει μεταφερθεί εδώ και λίγη ώρα ο κλεφτοπόλεμος των κουκουλοφόρων με τις δυνάμεις των MAT. Οι ταραξίες έχουν ανάψει φωτιές και έχουν στήσει οδόφραγμα επί της Στουρνάρη, ενώ οι δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονται σε απόσταση λίγων μέτρων πιο κάτω, κοντά στην οδό Πατησίων, και έχουν περικυκλώσει το Πολυτεχνείο έτσι ώστε να μην μπορούν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου να μπουν σε αυτό. Ανάλογα μέτρα «περιφρούρησης» έχουν ληφθεί και σε όλα τα άλλα Πανεπιστήμια της Αθήνας.

Οι αντιεξουσιαστές, μετά τα επεισόδια που προκάλεσαν -πετώντας βόμβες μολότοφ και πέτρες σε άνδρες των ΜΑΤ- στον προαύλιο χώρο των Προπυλαίων, κατευθύνθηκαν από την Πανεπιστημίου προς την Ομόνοια, όπου έβαλαν φωτιά σε δύο κάδους απορριμμάτων. Στη συνέχεια, όμως, έκαναν αναστροφή και κατευθύνθηκαν προς την Πλατεία Συντάγματος, μέσω της Σταδίου, ακολουθώντας την πορεία όσων διαδήλωναν κατά της συνέχισης της λειτουργίας των ορυχείων χρυσού στις Σκουριές της Χαλκιδικής, ενώ αργότερα επέστρεψαν στα Προπύλαια για να καταλήξουν τελικά στην περιοχή των Εξαρχείων όχι περισσότερα από 150 άτομα.

Τα επεισόδια που ξέσπασαν νωρίτερα μπροστά από το ΕΚΠΑ, ξεκίνησαν όταν περίπου 300 κουκουλοφόροι επιχείρησαν να εισβάλουν στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στα επεισόδια συμμετείχαν και καταληψίες της πρυτανείας, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να δεχτούν διπλή επίθεση.

αντιεξουσιαστέςΕΚΠΑΕξάρχειαεπεισόδιαΜΑΤ