Απέδρασε απ΄το Δρομοκαΐτειο η Βίκυ Σταμάτη

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου Βίκυ Σταμάτη, που νοσηλεύονταν έγκλειστη στο Δρομοκαΐτειο, απέδρασε τη νύχτα.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι του νοσοκομείου αιφνιδιάστηκαν τα ξημερώματα, όταν διαπίστωσαν ότι ο θάλαμος που νοσηλεύονταν η Βίκυ Σταμάτη ήταν άδειος και κάλεσαν αμέσως την αστυνομία, η οποία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό της.

Την υπόθεση ερευνά αρμοδίως και το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ως γνωστόν, η Βίκυ Σταμάτη είχε υποβάλλει νέα αίτηση αποφυλάκισης, η οποία απορρίφθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες από το νοσοκομείο, η κυρία Σταμάτη απέδρασε από το μπαλκόνι του δωματίου της τα ξημερώματα της Πέμπτης (02/04) όταν κατάφερε να διαφύγει της προσοχής των δύο φρουρών που βρίσκονταν έξω από το δωμάτιό της. Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο πώς κατάφερε να περάσει τα κάγκελα που είχαν τοποθετηθεί στη μπαλκονόπορτά της.

Κύκλοι του νοσοκομείου σημειώνουν πάντως ότι πρόκειται για νοσηλευτικό ίδρυμα και όχι για φυλακή ώστε να διαθέτει συστήματα υψίστης ασφαλείας. Αυτή την ώρα, έρευνες γίνονται από την ΕΜΑΚ στην περιοχή γύρω από το ψυχιατρείο.

Ο Πρόεδρος του Δρομοκαΐτειου Ισίδωρος Πρώιος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA προέβη στην εκτίμηση  ότι πιθανώς η απόδραση έγινε με την βοήθεια κάποιων, καθώς η κ. Σταμάτη φρουρούνταν σε τρεις βάρδιες, ενώ η μπαλκονόπορτα από όπου φαίνεται ότι δραπέτευσε είχε λουκέτο.

Από την πλευρά του, ο Διοικητής του Δρομοκαΐτειου, κ. Παύλος Θεοδωράκης μιλώντας στο ραδιόφωνο επιβεβαίωσε όσα έχουν γίνει γνωστά ότι η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου απέδρασε όχι από την πόρτα του δωματίου της αλλά από την μπαλκονόπορτα, η οποία είχε λουκέτο. “Έξω από την πόρτα της υπήρχαν δύο φρουροί οπότε δεν μπορούσε να φύγει από εκεί. Έφυγε από την μπαλκονόπορτα παραβιάζοντας μάλλον το λουκέτο”. Σε ερώτηση αν η έγκλειστη στο Δρομοκαΐτειο κ. Σταμάτη μπορεί να απέδρασε με εξωτερική βοήθεια, ο κ. Θεοδωράκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο.

Όπως είπε η απουσία της κυρίας Σταμάτη από το δωμάτιό της έγινε αντιληπτή γύρω στις 06:30 το πρωί της Πέμπτης ενώ προσδιόρισε την ώρα απόδρασής της μεταξύ 01:30 και 06:30. «Απαιτείται διερεύνση όλης της έκτασης του ψυχιατρείου» συμπλήρωσε ο Διοικητής του ψυχιατρείου ενώ σημείωσε πως είναι λογικοί οι φόβοι που εκφράζονται από την πλευρά των δικηγόρων της Βίκυς Σταμάτη.

Ο συνήγορός της, Φ.Ραγκούσης, εξέφρασε το φόβο του για το ενδεχόμενο αυτοχειρίας, καθώς κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία την προηγούμενη μέρα, τον ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες του, ενώ ήταν ταραγμένη, “ήταν απογοητευμένη και έκλαιγε”, δηλώνοντάς του ότι τίποτε δεν μπορεί να την κρατήσει μακριά από το παιδί της.

Αντίστοιχους φόβους εξέφρασε και η μητέρα της κ. Σταμάτη, αναφέροντας ότι κατά την τελευταία τους επικοινωνία η κόρη της ήταν “απελπισμένη”. Η κυρία Γεωργία Σταμάτη μιλώντας στο Mega αποκάλυψε ότι η κόρη της μίλησε με το παιδί της χθες το βράδυ, αλλά δεν του είπε κάτι σχετικά με την απόδρασή της. «Μίλησε με το παιδάκι χθες το βράδυ. Δεν ξέραμε τίποτα», τόνισε και πρόσθεσε ότι «ακουγόταν ταλαιπωρημένη, δεν μπορούσε ούτε να μιλήσει και είπε στο παιδί ότι είναι λίγο άρρωστη».

Έκκληση να επιστρέψει στο νοσοκομείο απηύθυνε από την ίδια εκπομπή ο αδελφός της Βίκυς Σταμάτη, Παναγιώτης Σταμάτης, εκτιμώντας ότι η αδελφή του προέβη στην απόδραση “εν βρασμώ ψυχής”, μετά την εκ νέου απόρριψη της αίτησής της για αποφυλάκιση και δήλωσε πρόθυμος να βοηθήσει τις αρμόδιες αρχές στις προσπάθειες για τον εντοπισμό της.

απόδρασηΔρομοκαϊτειοΣταμάτηΤσοχατζόπουλος