Ιμάν Κελίφ: Αποδομεί τα τοξικά σχόλια Ιρλανδή μποξέρ που τη νίκησε - «Έτσι γεννήθηκε, έχει ηττηθεί από γυναίκες κι αυτό τα λέει όλα»

Τοξικά και προσβλητικά σχόλια κατά της Ιμάν Κελίφ και της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας ακολούθησαν την επικράτηση της Αλγερινής ίντερσεξ μποξέρ επί Ιταλίδας πυγμάχου στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024.

Η Ιρλανδή μποξέρ, Έιμι Μπρόντχερστ, με ένα ψύχραιμο σχόλιο, απάντησε στο Twitter αναφορικά με το θέμα:

«Μου στέλνουν πολλά μηνύματα και με ρωτάνε για την Κελίφ. Προσωπικά δεν νομίζω ότι κλέβει. Έτσι γεννήθηκε και δεν είναι στον έλεγχο της. Το γεγονός ότι έχει ηττηθεί από εννέα γυναίκες στο παρελθόν, τα λέει όλα».


Βίντεο από την επικράτηση της Μπρόντχερστ:

Η ιστορία της Κελίφ

Η Ιμάν Κελίφ γεννήθηκε το 1999 στο Τιαρέτ της Αλγερίας. Και με βάση τα όσα είναι γνωστά, γεννήθηκε ως γυναίκα. Μάλιστα, η παιδική της ηλικία ήταν ιδιαίτερα δύσκολη. Η Ιμάν λάτρευε το ποδόσφαιρο, πριν λατρέψει το μποξ. Όμως ο πατέρας της ήταν αντίθετος στη δραστηριοποίησή της σε αμφότερα τα αθλήματα, επειδή δεν θεωρούσε πως αρμόζουν σε ένα κορίτσι σαν εκείνη.

Τον γύρο των social media κάνουν και πολλές εικόνες της Κελίφ ως παιδί, στις οποίες η Αλγερινή φαίνεται πως έχει ξεκάθαρα μεγαλώσει ως κορίτσι, ακόμη κι αν πολλοί «πολέμιοί» της εξοργισμένοι στην αρένα του διαδικτύου υποστήριξαν ψευδώς το αντίθετο.

Οι αντιπαραθέσεις επί του ζητήματος ουσιαστικά ξεκίνησαν την άνοιξη του 2023, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μποξ. Η Κελίφ είχε προκριθεί στον τελικό, όταν η Διεθνής Ομοσπονδία Πυγμαχίας (IBA) πήρε την απόφαση να την αποκλείσει από το πρωτάθλημα, «επειδή απέτυχε να μείνει εντός των κριτηρίων δικαιώματος συμμετοχής σε διαγωνισμούς γυναικών». Το ίδιο συνέβη και με τη «χάλκινη» Ταϊβανέζα Λιν Γιου-Τινγκ, της οποίας το μετάλλιο αφαιρέθηκε. Η τελευταία επίσης απασχολεί την επικαιρότητα των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 για το ίδιο θέμα.

Με πληροφορίες από AFP, AP, Eurosport

ΑθλητισμόςΑλγερίαγυναίκεςΈιμι ΜπρόντχερστΗΠΑΙμάν ΚελίφΊντερσεξΙρλανδίαΙταλίαπυγμαχίαΤρανσφοβία