Κάρυστος: Συγκλονίζουν οι εικόνες από τα διάσπαρτα συντρίμμια του Canadair - Έπεσε και παραδόθηκε στις φλόγες

Στο πένθος έχει βυθιστεί ολόκληρη η χώρα από τον τραγικό θάνατο των δύο πιλότων, μετά την πτώση του Canadair στην Κάρυστο το μεσημέρι της Τρίτης (25/7).

Όπως έχει γίνει γνωστό από χθες, νεκροί είναι ο 34χρονος κυβερνήτης Χρήστος Μουλάς και ο 27χρονος συγκυβερνήτης Περικλής Στεφανίδης. Οι δύο ήρωες-πιλότοι έπεσαν την ώρα του καθήκοντος, αφού επιχειρούσαν για να περιορίσουν τις αναζωπυρώσεις σε χαράδρα του οικισμού Πλατανιστός.

Στο βίντεο-ντοκουμέντο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας έχει αποτυπωθεί καρέ-καρέ η πτώση του αεροσκάφους στο έδαφος, το οποίο μέσα σε δευτερόλεπτα τυλίχθηκε στις φλόγες. Οι εικόνες από το σημείο της τραγωδίας, με το Canadair να έχει μετατραπεί σε άμορφη μάζα από σιδερικά, προκαλούν σοκ.

Το βίντεο-ντοκουμέντο

Οι πρώτες εικόνες του βίντεο δείχνουν το Canadair να κάνει δύσκολους ελιγμούς στην προσπάθεια να σβήσει τη φωτιά στη χαράδρα. Την ώρα ρίψης του νερού προσέκρουσε με το δεξί φτερό σε δέντρο, αποκόπηκε ο δεξιός πλωτήρας -γεγονός που αύξησε τη δεξιά κλίση του αεροσκάφους- και προσέκρουσε στο έδαφος.

Όταν παίρνει δεξιά στροφή και χαμηλώνει, στη φάση της ρίψης του νερού, φαίνεται στα πλάνα να προσκρούει με το δεξί φτερό σε δέντρο και να χάνει τον δεξιό πλωτήρα που έχει στο κάτω μέρος του δεξιού φτερού, γεγονός που αύξησε τη δεξιά κλίση του αεροσκάφους. Από κει και ύστερα δεν υπήρχε ούτε χρόνος αλλά κυρίως ούτε χώρος ελιγμών. Πέντε δευτερόλεπτα μετά συνετρίβη.

Το σημείο όπου κατέπεσε το μοιραίο Canadair στην Κάρυστο:


Φωτογραφίες: ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIMENEWS

Εικόνεςθάνατος δυο πιλότωνπτώση Canadair