Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, καθώς, ύστερα από την άρση του απορρήτου που έγινε στα κινητά τηλέφωνα και στο τάμπλετ, αποδείχθηκε πως η 33χρονη κατηγορούμενη, Ρούλα Πισπιρίγκου,τρεις μέρες πριν το θάνατο της Τζωρτζίνας αναζητούσε στο διαδίκτυο τοξικές ουσίες.
Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το MEGA, η κατηγορουμένη είχε προβεί πριν το θάνατο της 9χρονης κόρης σε αναζήτηση τοξικών και αναισθητικών ουσιών και συγκεκριμένα τρεις ημέρες πριν, της ήρθαν από τη Google προσφορές για κεταμίνη.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, για την ώρα δεν έχει διαπιστωθεί ο τρόπος αγοράς τους.
Τα νέα δεδομένα δείχνουν πως η κατηγορουμένη είπε ψέματα στην αστυνομία πως αναζήτησε για πρώτη φορά την ουσία, όταν αποκαλύφθηκε στην τηλεόραση, ενώ πιθανότατα αυτός να ήταν και ο λόγος που ζήτησε να θαφτεί το τάμπλετ μαζί με την 9χρονη Τζωρτζίνα.
Παράλληλα, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο η 33χρονη να έχει κάνει αναζήτηση αναισθητικών ουσιών και σε προγενέστερο χρόνο, ουσίες που μπορεί να προκάλεσαν τα συμπτώματα που παρουσίαζε η Τζωρτζίνα.
Η κεταμίνη χορηγήθηκε στη Τζωρτζίνα πολύ πριν το επεισόδιο
Σε εξετάσεις της Τζωρτζίνας βρέθηκε ότι η κεταμίνη είχε προλάβει να μεταβολιστεί στον οργανισμό του παιδιού, συνεπώς καταρρίπτεται το βασικό υπερασπιστικό επιχείρημα της κατηγορουμένης ότι η κεταμίνη δόθηκε από τους γιατρούς.
Την μεταβολισμένη μορφή της κεταμίνης εντόπισαν στον οργανισμό της άτυχης Τζωρτζίνας οι επιστήμονες, εύρημα που τους κάνει να πιστεύουν ότι η κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου, είχε χορηγήσει το θανατηφόρα ουσία πολύ πριν ειδοποιήσει τους γιατρούς.
Όπως μετέδωσε η εκπομπή LIVE NEWS του Μega, στα ούρα του παιδιού βρέθηκε η Nor-Κεταμίνη, δηλαδή η μεταβολισμένη μορφή της κεταμίνης.
Σύμφωνα με τις καταθέσεις των γιατρών και των νοσηλευτριών στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού όπου έγινε η ανάνηψη δεν χορηγήθηκε ποτέ στο παιδί αυτή η ουσία. Αλλά και το βαλιτσάκι των γιατρών δεν περιείχε μέσα τη φονική ουσία.
Έρευνα για τη διαδρομή της κεταμίνης
Μετά τον ισχυρισμό του δικηγόρου της κατηγορούμενης Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, ότι χορηγήθηκε στο παιδί κεταμίνη κατά τη διάρκεια της νοσηλείας στο Ωνάσειο και τη διάψευση στη συνέχεια του νοσοκομείου, οι Αρχές συνεχίζουν την έρευνα για τη διαδρομή της θανατηφόρας ουσίας.
«Προκύπτει από τους ιατρικούς φακέλους ότι δεν έχει χορηγηθεί αυτή η ουσία το επίμαχο διάστημα σε κανένα από τα νοσοκομεία της πόλης» ανέφερε ο Ιωάννης Καρβέλης.
Ο δικηγόρος της 33χρονης επέμενε και σήμερα στη θεωρία πως η κεταμίνη χορηγήθηκε στο παιδί κατά τη διάρκεια της νοσηλείας στο Ωνάσειο.