Λεμπιδάκης: "Με είχαν δεμένο σαν σκυλί" - Δείτε το κρησφύγετο των απαγωγέων (Photos)

Ελεύθερος μετά από 6 μήνες ομηρείας είναι πλέον ο Κρητικός επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης! Η απελευθέρωσή του επετεύχθη μετά από επιχείρηση της αστυνομίας κατά τη διάρκεια της νύχτας

Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει το κρησφύγετο των απαγωγέων, σε παλιά μάντρα αυτοκινήτων στη γέφυρα Ζουρίδας, στην παραλία Αρίνα στο Ρέθυμνο και είχε φτάσει επί τούτου στο νησί, ειδικό κλιμάκιο.

Oι αστυνομικοί εισέβαλλαν στο κρησφύγετο των απαγωγέων με θερμική κάμερα και κατάφεραν να πιάσουν στον ύπνο τους απαγωγείς καθώς, η ΕΛ.ΑΣ γνώριζε εδώ και εβδομάδες πού κρατούνταν ο επιχειρηματίας, ωστόσο ερευνούσε πολύ προσεκτικά το σχέδιο της απελευθέρωσής του.

Σύμφωνα με το cretalive εισέβαλαν στο κρησφύγετο, απελευθέρωσαν τον όμηρο και συνέλαβαν 17 υπόπτους.

Ο Λεμπιδάκης βρέθηκε αλυσοδεμένος, πολύ αδυνατισμένος και ταλαιπωρημένος, αλλά καλά στην υγεία του. Έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο για να του γίνουν απαραίτητες εξετάσεις. Όπως είπαν χαρακτηριστικά οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων που συμμετείχαν στην επιχείρηση, ο 53χρονος είχε μείνει “σκιά” του εαυτού του κι ήταν σε ένα στρώμα στο πάτωμα με το πόδι του δεμένο με αλυσίδα.

«Πάντα με είχαν δεμένο με αλυσίδα. Ή στo χέρι ή στο πόδι, σαν σκυλί. Μου άλλαξαν 5 κρησφύγετα. Αυτό που με βρήκατε ήταν το 6ο. Κάθε φορά που έμπαιναν μέσα στο δωμάτιο ήταν δύο άτομα που φορούσαν κουκούλες. Δεν μου ασκούσαν βία, αλλά πάντα μου τόνιζαν ότι θα έχω κακό τέλος. Για να μου αλλάξουν κρησφύγετα μου έβαζαν μια κουκούλα και με έβαζαν σε ένα αυτοκίνητο” αναφέρει στην κατάθεσή του ο επιχειρηματίας.

Μαζί του στο κρησφύγετο ήταν ένας άντρας που τον πρόσεχε, και στο ισόγειο ο ιδιοκτήτης της μάντρας, Δράκου Κλάδου.
«Ευχαριστώ τον αστυνομικό διευθυντή και τους άλλους αστυνομικούς της Κρήτης που έκαναν τη δουλειά τους με ακρίβεια και μυστικότητα», δήλωσε μετά την απελευθέρωσή του ο επιχειρηματίας, όπως αναφέρει το neakriti.gr.

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Τόσκας, η επιχείρηση έγινε εντελώς αιφνίδια και τη σωστή χρονική στιγμή. Ο ίδιος σε δηλώσεις του είπε ακόμη ότι δεν πληρώθηκαν λύτρα, και ότι: “οι αυτουργοί της απαγωγής Λεμπιδάκη πήραν ένα σημαντικό μάθημα”.

Η μάντρα όπου έγινε επιχείρηση, ήταν το τελευταίο κρησφύγετο. Οι απαγωγείς τον μετακινούσαν σε διάφορα σημεία για να μην εντοπιστούν. Η μάντρα η οποία λειτουργούσε κανονικά, βρίσκεται σε ένα άκρως επιτελικό σημείο για τους απαγωγείς που είχαν άμεση πρόσβαση στην εθνική οδό και ταυτόχρονα οδούς διαφυγής προς την εθνική οδό.

Το Πρώτο Θέμα δημοσίευσε φωτογραφίες από το κρησφύγετο των απαγωγέων:

 

 

 

Το χρονικό της απαγωγής:

Το απόγευμα της Πέμπτης 30 Μαρτίου 2017, ο επιχειρηματίας κατευθυνόταν με το αμάξι του από το Ηράκλειο προς τα Καλέσσα, ένα οικισμό έξω από την πόλη. Όμως περαστικοί, λίγες ώρες μετά, είδαν το αμάξι εγκαταλελειμμένο, με ανοιχτές τις πόρτες και τρακαρισμένο. Ενημέρωσαν τις αρχές και οι αστυνομικοί επικοινώνησαν με την οικογένειά του. Οι δικοί του τον κάλεσαν στο κινητό, αλλά δεν απαντούσε. Σύντομα το κινητό του έκλεισε.
Λίγη ώρα μετά, δύο αυτοκίνητα καίγονταν στο δρόμο προς τον οικισμό Καλέσσα, κοντά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Μία BMW και ένα αγροτικό που προφανώς είχαν χρησιμοποιήσει οι δράστες και τους έβαλαν φωτιά για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Εννέα μέρες, οι απαγωγείς επικοινώνησαν με τους συγγενείς του Λεμπιδάκη μέσω sms στο κινητό του αδελφού του, και ζήτησαν 200 εκατομμύρια ευρώ.
Μετά από διαπραγματεύσεις, έριξαν το ποσό, στα 70 εκατομμύρια ευρώ, και σε μικρής αξίας χαρτονομίσματα, χρησιμοποιημένα και όχι της ίδιας σειράς.
Η οικογένεια τους απαντούσε ότι αδυνατούσε να συγκεντρώσει ένα τόσο μεγάλο ποσό, κι ότι δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια.
Στην τελευταία τους επικοινωνία οι δράστες είχαν ζητήσει 18 εκατομμύρια ευρώ.

απαγωγήαπελευθέρωσηΛεμπιδάκης