Παρίστανε τον ταχυδακτυλουργό για να αποσπά λεφτά από διευθυντές σχολείων στην Καβάλα

Συνελήφθη 71χρονος υπήκοος Βουλγαρίας ο οποίος επιχειρούσε να εξαπατήσει διευθυντές σχολείων στο νομό Καβάλας για να αποκομίσει χρήματα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, υπήρξαν καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες, από τις αρχές Απριλίου του 2017 έως και χθες (22/5), άγνωστος δράστης επιχειρούσε να εξαπατήσει διευθυντές σχολείων στο νομό Καβάλας για να αποκομίσει χρήματα.

Συγκεκριμένα, ο δράστης παρουσιαζόταν στους διευθυντές

Ως ταχυδακτυλουργός από την Γαλλία και εκπρόσωπος της Unicef, εμφανιζόταν ο δράστης στους διευθυντές σχολείων, επιχειρώντας να τους πείσει να πραγματοποιήσει παράσταση στους μαθητές του σχολείου, με σκοπό τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν να διατεθούν σε παιδιά που χρειάζονται βοήθεια. Συγκεκριμένα ζητούσε εισιτήριο 2-5 ευρώ το άτομο.Τα συγκεκριμένα χρήματα θα πήγαιναν στον οργανισμό για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες σύμφωνα με τον δράστη.

Μάλιστα προσποιούνταν ότι κατείχε έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, επιδεικνύοντας σε ορισμένες περιπτώσεις ένα πλαστό έγγραφο με την υποτιθέμενη έγκριση προκειμένου να γίνει πιο πειστικός.

Ο 71χρονος, εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες το απόγευμα στην Καβάλα.Έπειτα από έρευνες της αστυνομίας προέκυψε ότι ηλικιωμένος επιχείρησε να εξαπατήσει έναν προϊστάμενο εκπαίδευσης στο νομό Καβάλας, προκειμένου να του δοθεί η άδεια για την πραγματοποίηση παραστάσεων σε σχολεία, καθώς και πέντε διευθυντές σχολείων, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Επίσης, σε μία περίπτωση, ο δράστης κατάφερε να εξαπατήσει το διευθυντή ενός σχολείου, πραγματοποιώντας παράσταση και αποκομίζοντας το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ.

Στην κατοχή και το όχημα του δράστη, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα πλαστό έγγραφο, δύο σφραγίδες και διάφορα άλλα έγγραφα.

Ο δράστης κατηγορείται για τα αδικήματα της απάτης, τετελεσμένης και σε απόπειρα, καθώς και της πλαστογραφίας.

ΕΛ.ΑΣΚαβάλαταχυδακτυλουργός