Έγκλημα στο Περιστέρι: Ο γιος του ζευγαριού άνοιξε την πόρτα στους δολοφόνους

“Κλειδί” αποτελεί η κατάθεση του γιου της οικογένειας, ο οποίος πάσχει από σοβαρή μορφή νοητικής στέρησης ο οποίος φαίνεται να άνοιξε την πόρτα στους δολοφόνους των γονιών του.

Το σενάριο να προσποιήθηκαν τους Αστυνομικούς, προκειμένου να τους ανοίξουν από μέσα την πόρτα του διαμερίσματος, εξετάζει με σοβαρότητα η Ασφάλεια Αττικής για το τρόπο με τον οποίο μπήκαν στο σπίτι οι δολοφόνοι του ζευγαριού στο Περιστέρι.

Ο  28χρονος Χρήστος που αντιμετωπίζει σοβαρά νοητικά και ψυχικά προβλήματα ενδεχομένως άκουσε θόρυβο όταν οι δράστες επιχειρούσαν να παραβιάσουν την είσοδο και τους άνοιξε.

«Μαμά-Μαμά. Αστυνομικοί-Αστυνομικοί», είναι οι φράσεις που έλεγε διαρκώς ο 28χρονος Χρήστος, όταν οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, τον ρωτούσαν για τους δράστες και πως μπήκαν στο διαμέρισμα. «Δεν αποκλείουμε μέσα στην αφέλεια και αθωότητα του μυαλού του να άνοιξε την πόρτα. Είδε τους οπλοφόρους να εισβάλουν στο διαμέρισμα, και επειδή κρατούσαν όπλα, τους θεώρησε ‘αστυνομικούς’ και άρχισε να φωνάζει την μητέρα του. Οι δράστες τότε πρέπει να τον χτύπησαν στο σαγόνι και μετά μπήκαν στο υπνοδωμάτιο» αναφέρει αξιωματικός που χειρίζεται την υπόθεση.

Στο μεταξύ, όσον αφορά στα ευρήματα των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι ειδικοί, κατά την εξερεύνηση που έκαναν σε δυο συρτάρια και στην πόρτα μιας ντουλάπας που άνοιξαν οι δολοφόνοι, έχουν ήδη ανακαλύψει αποτυπώματα, αλλά και γενετικό υλικό, πλην όμως αυτά τα ευρήματα δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί, καθώς φαίνεται πως οι δράστες του στυγερού εγκλήματος, μάλλον δεν είναι σεσημασμένοι.

Επίσης οι αστυνομικοί είναι πλέον πεπεισμένοι πως οι εγκληματίες γνώριζαν πως στο σπίτι υπάρχει χρηματικό ποσό και συγκεκριμένα, 9.500 ευρώ. Άλλωστε, όπως καταθέτει η 18χρονη κόρη της οικογένειας, η οποία είναι αυτήκοος μάρτυρας της προσταγής των οπλοφόρων: “..τα λεφτά, τα λεφτά, πού είναι τα λεφτά”, φαίνεται σχεδόν ξεκάθαρα πως οι δράστες γνώριζαν για την ύπαρξη χρηματικού ποσού μέσα στο φτωχικό διαμέρισμα.

Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως οι δολοφόνοι περιόρισαν την “έρευνα” τους στην ντουλάπα της κρεβατοκάμαρας του άτυχου ζευγαριού και στην συνέχεια, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, πυροβόλησαν στο κεφάλι το ζευγάρι από απόσταση κάτω του ενός μέτρου: “…πρόκειται για εν ψυχρώ εκτέλεση, κάτι που δεν συνηθίζουν οι κοινοί διαρρήκτες, ακόμα και οι ληστές.

 

έγκλημαληστείαπεριστέρι