Στρες, κατάθλιψη και συναισθηματικά προβλήματα είναι κάποιες από τις επιπτώσεις της κρίσης στην υγεία των Ελλήνων αναφέρει σε δημοσίευμα της η FR. Η Handelsblatt.
Το άρθρο σημειώνει: «Η κρίση χρέους δεν κάνει τους Έλληνες μόνο πιο φτωχούς – η χώρα από την αρχή της κρίσης το 2009 έχει χάσει το ένα τέταρτο του ΑΕΠ, μόνο τα τελευταία δυο χρόνια ο μέσος μισθός μειώθηκε από τα 1.327 ευρώ μεικτά στα 1.182 ευρώ. Η ύφεση όμως, η οποία μπαίνει στον όγδοο χρόνο, επηρεάζει και την ψυχική υγεία πολλών ανθρώπων. Αυτό δείχνει έρευνα του Εθνικού Ινστιτούτου για τη δημόσια Υγεία. Σε μια έρευνα 2005 ατόμων, οι περισσότεροι από τους μισούς δήλωσαν ότι τον προηγούμενο μήνα ήρθαν αντιμέτωποι με στρες, κατάθλιψη και άλλα συναισθηματικά προβλήματα. Ένας στους τέσσερις δήλωσε πως αυτά αποτελούν μόνιμη κατάσταση. Το 15% των ερωτηθέντων έκαναν λόγο για αβεβαιότητα και φόβο, επίσης πολλοί ανέφεραν την οργή και την απογοήτευση ως κυρίαρχα συναισθήματα ενώ ένας στους δέκα δήλωσε πως η ζωή του δεν έχει νόημα».
Και η εφημερίδα συνεχίζει λίγο παρακάτω: «Και μέσα σε αυτό το κλίμα της απελπισίας πολλοί άνθρωποι είναι επιρρεπείς στις υποσχέσεις, όπως αυτές του αυτοαποκαλούμενου σωτήρα Αρτέμη Σώρρα». Η εφημερίδα αναφέρεται στον Σώρρα και στις υποσχέσεις του να αποπληρώσει τα χρέη των Ελλήνων πολιτών και καταλήγει: «Το κίνημα που μοιάζει με σέκτα έχει 200 τοπικές οργανώσεις. Εάν καταφέρει ο Σώρρας να μπει στο κοινοβούλιο είναι πάντως αμφίβολο. Στις αρχές Ιανουαρίου, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου έδωσε εντολή να ανασυρθούν από το αρχείο δικογραφίες που αφορούν στη δράση του Αρτέμη Σώρρα. Ακόμα και μια αθωωτική απόφαση υπέρ του Σώρρα που εξεδόθη το 2013 θα πρέπει και αυτή να επανεξεταστεί».