Στο έλεος επικίνδυνων χάκερ βρίσκονται οι καταθετικοί λογαριασμοί χιλιάδων Ελλήνων πολιτών και χρήζει ιδιαίτερης προσοχής μετά και από το συμβάν που διαδραματίστηκε στη Λάρισα που είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψη από τις αρχές ενός 20χρονου νεαρού ο οποίος είχε αγοράσει από Ρώσους χάκερ έναντι μόλις 20 δολαρίων τα στοιχεία καταθετών στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με το Newsit, o 20χρονος που προέρχεται από σχετικά εύπορη οικογένεια της Λάρισας, αγόρασε τα τραπεζικά στοιχεία δυο Ελλήνων καταθετών, μιας 30χρονης από την Θεσσαλία και ενός 36χρονου από τον Πειραιά. Μάλιστα από την κάρτας της 30χρονης προχώρησε στην αγορά αναλώσιμων για υπολογιστές και ενός λάπτοπ, συνολικής αξίας 3.000 ευρώ και από την κάρτα του 36χρονου από τον Πειραιά πραγματοποίησε ανάληψη ύψους 900 ευρώ.
Λίγες ημέρες αργότερα η 30χρονη γυναίκα κλήθηκε να πληρώσει για τις αγορές αυτές τις οποίες όμως δεν πραγματοποίησε ποτέ, ενώ ο 36χρονος από τον Πειραιά όταν τον ενημέρωσαν για την ανάληψη του ποσού των 900 ευρώ επισκέφθηκε κατευθείαν το κατάστημα της τράπεζας προκειμένου να του δώσουν εξηγήσεις από που προήλθε η ανάληψη του παραπάνω ποσού. Μάλιστα το αξιοσημειώτο στην περίπτωση του 36χρονου είναι ότι το γεγονός ότι την κάρτα του την είχε παραλάβει πρόσφατα και μάλιστα δεν είχε προλάβει ακόμη να την ενεργοποιήσει, καθώς διέθετε την ταινία ενεργοποίησης.
Αμέσως μόλις αντιλήφθηκαν το τι είχε συμβεί κατήγγειλαν στις αρχές τα περιστατικά και αμέσως η Αστυνομία και συγκεκριμένα η Ασφάλεια της Λάρισας ξεκίνησε έρευνα η οποία οδήγησε στην σύλληψη του νεαρού και στο σχηματισμό δικογραφίας εναντίον του. Μάλιστα όπως αναφέρει το Newsit, ξένοι χάκερ ενδεχομένως να κατέχουν τραπεζικά δεδομένα 127.000 πολιτών και είτε οι ίδιοι να προχωρούν σε αγορές και αναλήψεις είτε να δημοπρατούν τα στοιχεία αυτά σε άλλους έναντι αμοιβής. Άλλωστε το σκοτεινό διαδίκτυο προσφέρεται για πολλές παράνομες πράξεις.
Τι είναι το “σκοτεινό διαδίκτυο”
Κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, το Αμερικάνικο Πολεμικό Ναυτικό αναζητούσε τρόπους ασφαλούς επικοινωνίας μεταξύ των πλοίον του στόλου, καθώς είναι η εποχή που οι υποκλοπές εκατέρωθεν είχαν λάβει μορφή επιδημίας. Ναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού φέρετε ο άνθρωπος που δημιούργησε το “παράλληλο διαδίκτυο” όπως ονομάστηκε αρχικά και βέβαια το γνώριζαν μόνο υψηλόβαθμοι Αξιωματικοί του Αμερικανικού Στρατού, οι οποίοι είχαν φροντίσει να διασφαλίσουν την μυστικότητα του Μέσου.
Όχι για πολλή όμως, καθώς είναι η εποχή που οι “Βαρόνοι” των καρτέλ της Λατινικής Αμερικής αναζητούν τρόπους επικοινωνίας με οργανωμένες μαφιόζικες ομάδες των ΗΠΑ που αναλάμβαναν την διακίνηση των τόνων της κοκαΐνης που έστελνε ο Πάμπλο Εσκομπάρ στην πόλης τους. Οι ιταλικές οικογένειες της Μαφίας στην Ν. Υόρκη άρχισαν ξαφνικά να επικοινωνούν με τους τροφοδότες τους στην Κολομβία, μέσω του “σκοτεινού διαδικτύου” όπως ήταν πια η νέα του ονομασία.
Οι Μαφιόζοι ανά το κόσμο έμαθαν να χρησιμοποιούν το “σκοτεινό διαδίκτυο”, κλείνοντας δουλειές, συμβόλαια θανάτου, αγορά όπλων και γενικά ό,τι έχει να κάνει με την παρανομία, μέχρι που στην εποχή μας αυτός ο διαδικτυακός σκοτεινός κόσμος έχει περάσει ακόμα και στα χέρια των χάκερς οι οποίοι πωλούν κάθε είδους στοιχεία που είναι δυνατόν να αποφέρουν εύκολο κέρδος στους αποδέκτες.