Φονική έκρηξη στη Μόρια - Κάηκαν ζωντανοί γιαγιά και εγγονάκι (φωτό + video)

Τραγικό τέλος είχε μια 66χρονη γυναίκα και το 6χρονο εγγόνι της από έκρηξη που σημειώθηκε στον καταυλισμό προσφύγων στη Μόρια της Μυτιλήνης, καθώς “έσκασε” το γκαζάκι που είχε ανάψει μέσα στη σκηνή για να μαγειρέψει.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, ενώ η φωτιά επεκτάθηκε αμέσως προκαλώντας μεγάλο πανικό.Ο θάνατος και των δύο ήταν ακαριαίος, ωστόσο τραυματίστηκε σοβαρά τόσο η 25χρονη μητέρα αλλά και το 4χρονο παιδί που βρισκόταν λίγο πιο μακριά από το σημείο. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με C-130 στην Αθήνα.

Οι φλόγες άρχισαν να επεκτείνονται στις υπόλοιπες σκηνές, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν τον καταυλισμό δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι κατέφυγαν στα διπλανά χωράφια.

Ωστόσο ορισμένοι δεν έχασαν την ευκαιρία προκαλώντας επεισόδια πετώντας καδρόνια και πέτρες στους αστυνομικούς που έσπευσαν στο hot spot, καθώς είχε κυκλοφορήσει η φήμη ότι η έκρηξη προκλήθηκε από βόμβα.

Προκειμένου η Πυροσβεστική και τα ασθενοφόρα να προσεγγίσουν το σημείο για να σβήσουν τη φωτιά και να παραλάβουν τους τραυματίες χρειάστηκε να επέμβουν διμοιρίες των ΜΑΤ οι οποίες συγκρούστηκαν με κυρίως Αφρικανούς μετανάστες.

Οι περισσότερες γυναίκες και παιδιά απομακρύνθηκαν άμεσα από τον φλεγόμενο καταυλισμό, ενώ εκκενώθηκε και η δομή των ανηλίκων προσφύγων που λειτουργεί μέσα στο hot spot.

Οι φωτιές έσβησαν περίπου στις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής, ωστόσο πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες ξενύχτησαν στην ύπαιθρο, καθώς οι σκηνές τους και το περιεχόμενό τους παραδόθηκαν στις φλόγες.


Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής:

«Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Αλλοδαπών, στην Τοπική Κοινότητα Μόριας, του Δήμου Μυτιλήνης στο Νομό Λέσβου. Η πυρκαγιά, η οποία σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ξεκίνησε από τη χρήση φιαλιδίου υγραερίου, εντός σκηνής, προξένησε τον θανάσιμο τραυματισμό μιας γυναίκας και ενός ανήλικου αγοριού, καθώς και το σοβαρό τραυματισμό επίσης μιας γυναίκας κι ενός ανήλικου αγοριού, οι οποίοι είχαν απομακρυνθεί πριν την επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων. Στην κατάσβεσή της, για την οποία ειδοποιήθηκε η Υπηρεσία μας στις 22:20 χθες, μετέβησαν 12 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με πέντε οχήματα.

Για το ανωτέρω περιστατικό και τα αίτια της πυρκαγιάς προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα».

 

.

Φωτογραφίες: ΑΠΕ ΜΠΕ/STR

 

έκρηξηΛέσβοςΜόριαπρόσφυγες