Επίορκοι αστυνομικοί έδιναν πληροφορίες στη σπείρα των Ρομά

Εξαρθρώθηκε χθες (2/11) η σπείρα της “χλιδής” που, μεταξύ άλλων, είχε ανοίξει το σπίτι της Άννας Βίσση και της δημοσιογράφου, Ηρώς Καριοφύλλη.

Οι έρευνες διήρκεσαν 8 μήνες, ενώ χρειάστηκαν πάνω από 800 αστυνομικοί για να εξαρθρωθεί η πολυπληθής σπείρα που είχε στο ενεργητικό της από διαρρήξεις μέχρι ληστείες στην Αττική, σε μεγάλες πόλεις της Στερεάς και στη Θεσσαλονίκη!

Μέχρι αυτή τη στιγμή στα χέρια των Αρχών βρίσκονται 35 άτομα, 10 εκ των οποίων θεωρούνται ηγετικά μέλη, ενώ έχουν γίνει έρευνες σε -τουλάχιστον- 50 σπίτια που λειτουργούσαν ως κρυψώνες για τα κλοπιμαία της εγκληματικής οργάνωσης. Τα μέλη των συμμοριών έκρυβαν κλοπιμαία, ναρκωτικά, κοσμήματα, μεγάλα χρηματικά ποσά αλλά και δεκάδες πολυτελή αυτοκίνητα, Ferrari και Porsche, χρυσές λίρες και όπλα. Όλα ήταν κρυμμένα σε ειδικές για τον σκοπό κρύπτες σε πλακάκια μπάνιου, στην κουζίνα, σε ντουλάπες, ακόμη και σε φωταγωγούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι την εγκληματική οργάνωση βοηθούσαν με πληροφορίες επίορκοι αστυνομικοί σε όλη την Ελλάδα, γι’ αυτό το λόγο τη σκυτάλη πλέον παίρνουν οι Εσωτερικές Υποθέσεις.

 

ΒίσσηκλοπήΡομάσπείρα