Υπόθεση Μπεν: Ένα ζευγάρι σανδάλια η λύση του μυστηρίου

Οι Βρετανοί αστυνομικοί και ερευνητές συνεχίζουν να ψάχνουν για πολλοστή μέρα χωρίς όμως να έχουν βρει κάποιο στοιχείο ακόμη για την εξαφάνιση του μικρού Μπεν πριν από 25 χρόνια.

Προς νέα κατεύθυνση φαίνεται να στρέφουν οι αρχές την προσοχή τους.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί ζήτησαν από τσαγκάρη της περιοχής να κατασκευάσει ένα ζευγάρι σανδάλια σαν αυτά που φορούσε ο μικρός Μπεν την ημέρα που εξαφανίστηκε. Επικεντρώνουν την προσοχή τους στα σανδάλια καθώς κατασκευάζονται από δέρμα, υλικό το οποίο αντέχει στον χρόνο, οπότε αν το παιδί θάφτηκε στο σημείο που γίνονται οι έρευνες οι πιθανότητες να βρεθούν ίχνη από τα σανδάλια είναι πολύ περισσότερες από το να βρεθούν ίχνη ρούχων.

Ένας εκ των εμπειρογνωμόνων που παίρνουν μέρος στις έρευνες τόνισε ότι με την κατασκευή των σανδαλιών οι ερευνητές θα έχουν μια καλύτερη ιδέα για το τι ψάχνουν. Πάντως το κομμάτι δέρματος που έχει ήδη βρεθεί στο χωράφι των ερευνών, δεν συνδέεται με την υπόθεση.

Ωστόσο, παρότι έχουν περάσει δέκα ημέρες, κανένα στοιχείο που να βοηθά στην έρευνά τους δεν έχει βρεθεί ακόμη.

Χθες, ζήτησαν άδεια να γκρεμιστεί το πρόσθετο δωμάτιο που έχει χτιστεί στην αγροικία μετά την εξαφάνιση του Μπεν. «Διαπιστώσαμε ότι η προσθήκη έγινε λίγους μήνες μετά την εξαφάνιση του Μπεν και πλέον περιμένουμε τη σχετική άδεια. Είμαι σε διαπραγματεύσεις με τους ιδιοκτήτες. Θέλω να ψάξω παντού, έτσι ώστε να είμαι σίγουρος ότι έκανε όποια έρευνα χρειαζόταν για να λύσω αυτόν τον δυσεπίλυτο γρίφο», ανέφερε σχετικά ο επικεφαλής των ερευνών Τζον Κάζινς ο οποίος είναι αισιόδοξος ότι θα λάβουν την άδεια, αφού υπάρχει δέσμευση ότι θα αποζημιωθεί ο ιδιοκτήτης, μετά τις έρευνες.

 

Μπεν