Ένταση στη Μυτιλήνη - Φωνές, πανό και συνθήματα

Όλο και πιο δύσκολη γίνεται η κατάσταση στο κέντρο φιλοξενίας της Μόριας στη Μυτιλήνη, με τους πρόσφυγες να αυξάνονται συνεχώς στο νησί.

Στο σημείο σημειώθηκαν επεισόδια καθώς ορισμένοι πρόσφυγες άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα και να σηκώνουν πλακάτ με τα αιτήματά τους, για το άνοιγμα των συνόρων, προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους στις χώρες της Ευρώπης.

Στη Μόρια φιλοξενούνται πάνω από 2.500 μετανάστες, από τους οποίους οι περίπου 500 έχουν υποβάλει αίτημα χορήγησης πολιτικού ασύλου.

Χίλιοι ακόμα μετανάστες, οι οποίοι έχουν πάρει στα χέρια τους την πιστοποίηση και φιλοξενούνταν στο HotSpot της Μόριας προ της 20ης Μαρτίου που άρχισε να εφαρμόζεται η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας, παραμένουν στη Λέσβο για διάφορους λόγους – κάποιοι περιμένοντας μήπως να ανοίξουν τα σύνορα – ενώ έφτασαν σήμερα στο νησί 54 άνδρες της FRONTEX με πτήση από την Ολλανδία, φέρνοντας μαζί τους μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας, για την ταυτοποίηση – πιστοποίηση των παράνομα εισερχομένων μεταναστών, ώστε να κλείσει όσο γίνεται περισσότερο το πέρασμα τυχόν τρομοκρατών προς τις Ευρωπαϊκές πόλεις.

ΑΙΓΑΙΟεπεισόδιαΜυτιλήνηπροσφυγικό