Κρίσιμες οι σημερινές αποφάσεις των Τεμπών και της Νίκαιας

Κρίσιμη για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων θα είναι η σημερινή μέρα, καθώς τόσο το μπλόκο της Νίκαιας όσο και εκείνο των Τεμπών, με γενικές συνελεύσεις των μελών τους, θα αποφασίσουν για τις περαιτέρω κινήσεις τους. Οι εκπρόσωποι των δύο μπλόκων θα συνεκτιμήσουν τα αποτελέσματα του μέχρι σήμερα αγώνα τους, αλλά και των δύο συναντήσεων που είχαν εκπρόσωποί τους με τον πρωθυπουργό, προκειμένου να αποφασίσουν για την επόμενη μέρα.

Η γενική συνέλευση των μελών του μπλόκου της Νίκαιας θα πραγματοποιηθεί στις 5 μ.μ. και του μπλόκου των Τεμπών στις 7 μ.μ.. Σε ό,τι αφορά στα Τέμπη, παραμένουν ανοιχτά λόγω και της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με τους πρόσφυγες.

Συλλαλητήριο το πρωί της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη

Εν τω μεταξύ σε συλλαλητήριο με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης πραγματοποιούν  από τις 11:30 σήμερα το πρωί τα μπλόκα της Κεντρικής Μακεδονίας. «Κανείς δεν  ξέρει πότε θα φύγουμε από τα μπλόκα όλα είναι ανοικτά», δήλωσε στο ΑΜΕ-ΑΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου στην αερογέφυρα Θέρμης Δημήτρης Παπαδάκης.

Το σημερινό δελτίο κινητοποιήσεων έχει ως εξής:

-Παραμένουν τα μπλόκα των Κοκκινογείων και Προσοτσάνης του νομού Δράμας, χωρίς ωστόσο να έχουν προγραμματίσει κάποια κινητοποίηση για σήμερα.

-Υπό κατάληψη είναι η Εγνατία Οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων. Δεν προβλέπεται προς το παρόν να κλείσει η δίοδος για την παρακαμπτήριο, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας.

-Στον νομό Κιλκίς, όπου έχουν στηθεί δύο μπλόκα στα τελωνεία των Ευζώνων και στη Δοϊράνη, στα σύνορα Ελλάδας-πΓΔΜ, στο πρώτο θα συνεχιστεί και σήμερα ο αποκλεισμός (12:00- 15:00 και 20:00- 23:00) και στο δεύτερο η διέλευση θα κλείσει από τις 18:00 έως τις 23:00.

-Στα διόδια των Μαλγάρων, που είναι ανοιχτός ο δρόμος, γίνεται γενική συνέλευση και δεν αποκλείεται να συμμετάσχουν και εκεί αγρότες στην κινητοποίηση της Θεσσαλονίκης.

-Σε αποκλεισμό παραμένει για τέταρτη εβδομάδα ο κόμβος του Νησελίου επί της Εγνατίας Οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας.

-Στον νομό Πιερίας, στο Αιγίνιο, οι συμμετέχοντες στο μπλόκο συμμετέχουν στη σημερινή κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη. Οι συνάδερφοί τους, που παραμένουν στη αερογέφυρα Αλεξιάδη στην Κατερίνη συνεδριάζουν το απόγευμα για το τι μέλλει γενέσθαι στο εξής. Η διέλευση στο σημείο είναι ανοικτή.

«Οι αγρότες παραμένουν σε αγωνιστική ετοιμότητα»

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων εξέδωσε χθες ανακοίνωση σχετικά με το περιεχόμενο της συνάντησης που είχαν ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας με εκπρόσωπους 69 μπλόκων από όλη την Ελλάδα. Μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι οι αγρότες παραμένουν σε αγωνιστική ετοιμότητα για την συνέχιση του αγώνα ανάλογα με το τι θα προβλέπουν τα νομοσχέδια της κυβέρνησης, «πολύ περισσότερο που οι κυβερνητικές υποσχέσεις μπορεί να είναι υπό την αίρεση των δανειστών». Ο οργανωμένος αγώνας μας, υπογραμμίζουν οι αγρότες, αφήνει παρακαταθήκη για τα αιτήματα μας αλλά και για το ίδιο το κίνημα γιατί δεν είναι αγώνας μια και έξω. Ενώ δηλώνουν ότι συνεχίζουν τον αγώνα και παραμένουν στα μπλόκα.

αγρότεςαποφάσειςκινητοποιήσειςμπλόκαΝίκαιαΤέμπη