Από τα Τέμπη για τα σύνορα με τα πόδια

Δεκάδες πρόσφυγες ξεκίνησαν λίγο μετά τις 11 το πρωί από τα Τέμπη και περπατώντας κατά μήκος της Εθνικής Οδού, δίπλα σε αυτοκίνητα και φορτηγά, κατευθύνονταν προς τα ελληνοσκοπιανά σύνορα. Άνδρες, γυναίκες και μικρά παιδιά που ήδη περπάτησαν αρκετά χιλιόμετρα για να φτάσουν στα τουρκικά παράλια, δεν τρόμαξαν από τα εκατοντάδες χιλιόμετρα μέχρι την Ειδομένη, προκειμένου να απεγκλωβιστούν από τα Τέμπη και να φτάσουν στα σύνορα για να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη.

Αν και είναι ενημερωμένοι ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μην τους επιτραπεί σήμερα η διέλευση, καθώς οι αρχές της ΠΓΔΜ ανακοίνωσαν ότι μόλις σε 100 πρόσφυγες θα επιτρέψουν να περάσουν τα σύνορα, εκείνοι θέλουν να βρίσκονται στην Ειδομένη.

Πολλοί από τους πρόσφυγες με τα μωρά στην αγκαλιά και τις αποσκευές στους ώμους κατέβηκαν στο οδόστρωμα και ξεκίνησαν το ταξίδι τους. Ανάμεσά τους παιδιά, ηλικιωμένοι και άνθρωποι σε αναπηρικά καροτσάκια.

Διανύοντας μερικά μόλις μέτρα, κλούβα της Αστυνομίας διέκοψε την πορεία τους με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες να προχωρήσουν σε καθιστική διαμαρτυρία στη μέση του δρόμου. Για λίγη ώρα διεκόπη η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα ενώ σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή δόθηκε η εντολή να φτάσουν στο σημείο λεωφορεία για να τους μεταφέρουν στον προορισμό τους.

πρόσφυγεςΤέμπη