Έρευνες προς πάσα κατεύθυνση διενεργεί η αστυνομία, προκειμένου να εξιχνιάσει το συντομότερο δυνατό τα αίτια του θανάτου του γνωστού συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα.
Η αστυνομία έχει καταλήξει ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, με αίτιο πιθανόν τη ληστεία και ξεκίνησε την ανίχνευση πρώτα του περιβάλλοντος των φίλων και των γνωστών του άτυχου συγγραφέα.
Τα δεδομένα μέχρι αυτή τη στιγμή:
– δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης στην πόρτα του σπιτιού, ούτε ακούστηκαν φωνές ή θόρυβοι που έκαναν αντιληπτό στους γείτονες κάποιο βίαιο γεγονός.
– Ο άτυχος συγγραφέας έφερε μώλωπες και εκδορές στο πρόσωπο, χωρίς ενδείξεις τραύματος από όπλο ή άλλο αιχμηρό αντικείμενο. Αυτό σημαίνει ότι ο θάνατος μπορεί να προκλήθηκε από πνιγμό ή ασφυξία π.χ. με μαξιλάρι στο πρόσωπο.
– Στο σπίτι του εντοπίστηκαν ίχνη επιλεκτικής αναζήτησης αντικειμένων, πιθανότατα χρημάτων ή τιμαλφών.
– Σύμφωνα με μαρτυρία φίλου του με τον οποίο ο συγγραφέας είχε συναντηθεί την Παρασκευή, το βράδυ της δολοφονίας του ο Μένης Κουμανταρέας είχε συνάντηση με κάποιον άγνωστο για ένα αδιευκρίνιστο, προς το παρόν, ζήτημα. Ο άνθρωπος αυτός θεωρείται ύποπτος.
– Νεκρό βρήκε τον συγγραφέα στο σπίτι του ο ανιψιός του, που τον αναζήτησε επειδή δεν απαντούσε στα τηλεφωνήματά του.
Ποιος ήταν ο Μένης Κουμανταρέας
Ο Μένης Κουμανταρέας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και αποφοίτησε από το Πρότυπο Λύκειο Αθηνών Κάρολος Μπερζάν και φοίτησε κατά καιρούς στη Νομική και Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, χωρίς να ολοκληρώσει τις σπουδές του. Εργάστηκε κατά καιρούς σε ναυτιλιακές και ασφαλιστικές εταιρείες.
Το 1961 ξεκίνησε να συνεργάζεται με το περιοδικό Ταχυδρόμος και την επόμενη χρονιά εκδόθηκε το πρώτο του βιβλίο, η συλλογή διηγημάτων Τα μηχανάκια. Κατά τη διάρκεια της Δικτατορίας οδηγήθηκε τρεις φορές σε δίκη για το διήγημα του Το Αρμένισμα. Από το 1982 ζούσε αποκλειστικά από τη συγγραφική του δραστηριότητα. Το 1987 το μυθιστόρημα του Η φανέλα με το εννιά μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Παντελή Βούλγαρη.
Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων, μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Κρατικής Ορχήστρας Ελληνικής Μουσικής του Σταύρου Ξαρχάκου.
Είχε τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος το 1967 για Το Αρμένισμα και το 1997 για το Η μυρωδιά τους με κάνει να κλαίω, με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος το 1976 για τη Βιοτεχνία υαλικών και το 2002 για το Δύο φορές Έλληνας και με το βραβείο Blue Book στην Παγκόσμια Έκθεση Βιβλίου στην Φρανκφούρτη το 2001 για το μυθιστόρημά του Ο ωραίος λοχαγός.
Το τελευταίο του έργο είναι “Ο θησαυρός του χρόνου” (2014, Εκδόσεις Πατάκη)