Μια κτηνίατρος απασχολείται και… εφημερεύει στο μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου», όπως αποδεικνύει έρευνα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή. «Ρωτήσαμε το νοσοκομείο και μας απάντησαν ότι έκανε διοικητική δουλειά. Σαφώς είναι παράνομο, το διαπιστώσαμε στην έκθεση και αναζητούνται ευθύνες. Φυσικά παραμένει στη θέση του», αναφέρει στο Mega ο κ. Ρακιντζής, όπως σημειώνει το ethnos.gr.
Οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου, όταν ερωτήθηκαν σχετικά από τους επιθεωρητές οι οποίοι διενεργούν ένορκη διοικητική εξέταση, ισχυρίστηκαν πως έβαλαν την κτηνίατρο σε εφημερία γιατί ήταν καλή στην αρχειοθέτηση φακέλων. Η κτηνίατρος υπηρετούσε επί 15 χρόνια στο μαιευτήριο ως υπεύθυνη τροφίμων, παρόλα αυτά όμως έκανε εφημερίες από τον Μάρτιο έως τον Ιούλιο του 2015 στο παθολογικό τμήμα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το ίδιο συνέβαινε και το 2014.
«Δεν μπορεί να συμβαίνει σε νοσοκομείο κτηνίατρος να εφημερεύει σε κλινικές. Τι να κάνει ένας κτηνίατρος σε παθολογική κλινική;» αναρωτιέται η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος ΕΙΝΑΠ.
Το πόρισμα των ελεγκτών έχει σταλεί στο νοσοκομείο “Έλενα”, στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια και στο υπουργείο Υγείας, η ηγεσία του οποίου εξετάζει το ενδεχόμενο πειθαρχικών κυρώσεων στους επικεφαλής που υπέγραφαν το πρόγραμμα των εφημεριών.
Εν τω μεταξύ, όπως διαπίστωσαν οι επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, στο μαιευτήριο «Έλενα», όπου νοσηλεύονται μόνο γυναίκες, γίνονται εξετάσεις για καρκίνο του προστάτη. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι στο Ανοσολογικό Τμήμα «βάφτιζαν» τις εξετάσεις ως κατεπείγουσες, ώστε να χρεώνουν εφημερίες.
Στην έρευνα που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε επίσης πως με την ανοχή του διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου, ιδιώτης μαία συμμετείχε παρανόμως σε τοκετούς στο «Έλενα», καθώς ισχυρίζονταν πως ειδικεύεται σε φυσιολογικούς τοκετούς, μετά από καισαρική. Πολλές φορές, δε, έκανε παρατύπως μόνη της τον τοκετό, χωρίς την παρουσία γιατρού.
Πριν από λίγο καιρό, στο ίδιο νοσοκομείο, εντοπίστηκε αναισθησιολόγος, διευθυντής τμήματος, χωρίς πτυχίο ενώ έχουν γίνει καταγγελίες σε βάρος γιατρών που ζητούσαν «φακελάκι».