Εκπαιδευτική συνεργασία επιθεωρητών δημοσίας διοίκησης με το Πάντειο

Στα θρανία του Παντείου για εκπαίδευση και επιμόρφωση θα καθίσουν οι επιθεωρητές-ελεγκτές δημόσιας διοίκησης, ενώ την ίδια στιγμή θα μεταφέρουν την ελεγκτική τεχνογνωσία τους στους φοιτητές του Πανεπιστημίου.

Ειδικότερα, μνημόνιο συνεργασίας με στόχο τη συγκρότηση ολοκληρωμένου και συνεκτικού πλαισίου εκπαίδευσης-επιμόρφωσης των επιθεωρητών-ελεγκτών σε θέματα δημόσιας διοίκησης, κοινωνικής πολιτικής και περιβάλλοντος, καθώς και μεταφοράς ελεγκτικής τεχνογνωσίας από τους επιθεωρητές-ελεγκτές του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) στους φοιτητές του εν λόγω Πανεπιστημίου, υπεγράφη σήμερα μεταξύ του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και του ΣΕΕΔΔ.

Στους στόχους του μνημονίου  συνεργασίας περιλαμβάνονται  η αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων  προκειμένου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των μεταρρυθμίσεων στο δημόσιο τομέα.

Πάντως, το  μνημόνιο συνεργασίας εκτιμάται, σύμφωνα με  ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης,  ότι «θα συμβάλλει στο σχεδιασμό εκπαιδευτικών δράσεων, ενώ θα οργανωθούν στο πλαίσιο της επιμόρφωσης και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τη βελτίωση της αποδοτικότητας των ελέγχων, τον περιορισμό της παρατεταμένης κακοδιοίκησης σε δημόσιες υπηρεσίες, την απλούστευση των διαδικασιών και τη χρήση σύγχρονων πρακτικών, όπως υπηρεσίες Ολοκληρωμένων Πληροφοριακών Συστημάτων (ΟΠΣ)».

Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας πραγματοποιήθηκε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, από τον ειδικό γραμματέα του ΣΕΕΔΔ, Δημοσθένη Κασσαβέτη και τον Πρύτανη του Παντείου, Γρηγόριο Τσάλτα.

Πηγή: protothema.gr

επιθεωρητές-ελεγκτές δημόσιας διοίκησηςΠάντειο ΠανεπιστήμιοΣΕΕΔΔ