Ακόμα ένα προσφυγόπουλο βρέθηκε μόνο του να περιπλανιέται στα σύνορα του Έβρου

Ακόμα ένα προσφυγόπουλο από τη Συρία, 2 ετών, βρέθηκε μόνο του να περιπλανιέται στα σύνορα του Έβρου. Το αγοράκι βρέθηκε στους ανθρώπους της οργάνωσης ΜΕΤΑδράση, οι άνθρωποι της οποίας προσπαθούν να εντοπίσουν τους γονείς του παιδιού.

Υπολογίζεται ότι χιλιάδες παιδιά έρχονται μόνα τους στην Ελλάδα, έχοντας χάσει τους γονείς τους ή έχοντας χωριστεί απ’ αυτούς. Κατά τους τελευταίους επτά μήνες , ανέλαβαν συνολικά 256 παιδιά. Άμεσα τα μετέφεραν στο ΚΕΠΥ ώστε να προχωρήσει η διαδικασία ταυτοποίησής τους και να τους προσφέρουν φροντίδα, υποστήριξη και προστασία από τα κυκλώματα διακίνησης και εκμετάλλευσης. Ολοκλήρωσαν τις απαραίτητες ενέργειες ώστε τέσσερα (4) παιδιά να επανενταχθούν στις οικογένειές τους σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μάλιστα τα συνόδευσαν μέχρι εκεί, ενώ βοήθησαν δύο παιδιά να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες ασύλου τους.

Η «ΜΕΤΑδράση» είναι επιχειρησιακός εταίρος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και μέλος του δικτύου καταγραφής ρατσιστικής βίας, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το iefimerida. Πρόκειται για Οργάνωση της Κοινωνίας των Πολιτών και ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 2009 με πρωταρχικό στόχο τη στήριξη της διαχείρισης των μεταναστευτικών ρευμάτων, με τρόπο που να διασφαλίζεται ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της διεθνούς και εθνικής νομοθεσίας.

ΈβροςΜΕΤΑδράσηπροσφυγόπουλοσύνορα