Συμπλοκή και τραυματισμός μαθητή με μαχαίρι στο ΕΠΑΛ Κορυδαλλού

Αδιευκρίνιστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια της συμπλοκής τεσσάρων μαθητών στο 1ο ΕΠΑΛ Κορυδαλλού, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός 15χρονου μαθητή στα πόδια. Όπως έγινε γνωστό, τραυματίστηκε με αιχμηρό αντικείμενο στα πόδια, το πρωί της Δευτέρας, ύστερα από συμπλοκή μαθητών μέσα στο σχολείο, ένα από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας, στο οποίο φοιτούν 650 μαθητές και έχει διακριθεί πολλές φορές για τις δυνατότητες των μαθητών του.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του ΕΠΑΛ, το περιστατικό έγινε στο προαύλιο του κτιρίου την ώρα που βρίσκονταν σε αυτό περίπου 600 παιδιά. Ο 15χρονος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε.

Όπως αναφέρει tovima.gr, o νεαρός που τραυματίστηκε φέρεται να ισχυρίστηκε στη διεύθυνση του σχολείου και στην Αστυνομία για το συμβάν ότι δύο εκ των συμμαθητών του, ο 19χρονος και ο 15χρονος, του επιτέθηκαν με πτυσσόμενα μαχαίρια. Στη συνέχεια η διεύθυνση κάλεσε την Αστυνομία με αποτέλεσμα να συλληφθούν ένας 17χρονος και ένας 19χρονος και σήμερα, Τρίτη, ένας 15χρονος. Κατά πληροφορίες, η σύλληψη αυτή έγινε την Τρίτη επειδή ο 15χρονος μαθητής στον οποίο επιτέθηκαν δεν μπορούσε λόγω του σοκ να προσδιορίσει στη διεύθυνση του σχολείου και το τρίτο άτομο που πήρε μέρος στη συμπλοκή.

Έπειτα από σωματική έρευνα στους συλληφθέντες δεν εντοπίστηκαν τα πτυσσόμενα μαχαίρια ενώ και για τους τρεις, που αρνήθηκαν τα ισχυριζόμενα του συμμαθητή τους, ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία.

Την Τετάρτη ο σύλλογος των καθηγητών αναμένεται να συνεδριάσει προκειμένου να ακολουθηθεί η πειθαρχική διαδικασία για τους τρεις μαθητές, ενώ η διεύθυνση του σχολείου μιλώντας για το θέμα είπε ότι δεν πρόκειται να κρυφτεί τίποτα «κάτω από το χαλί», παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα παιδιά γνωρίζουν αλλά φοβούνται να μιλήσουν.

ΕΠΑΛ Κορυδαλλούμαχαίρισυμπλοκή μαθητώντραυματισμός