Απειλείται η δωρεάν μετακίνηση

Προς άρση και των τελευταίων ευεργετικών διατάξεων προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και κυρίως τους άνεργους οδεύει η κυβέρνηση μέσω διάταξης που εμπεριέχεται στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα και αφορά στη μετακίνηση με τις αστικές συγκοινωνίες.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του tovima.gr που υπογράφει Αχιλλέας Χεκίμογλου, τα συναρμόδια υπουργεία πρέπει να καλύψουν το σχετικό κόστος στον ΟΑΣΑ, αλλιώς «η εκτέλεση του μεταφορικού έργου από τον ΟΑΣΑ αναστέλλεται αυτοδικαίως για όσο χρονικό διάστημα δεν καταβάλλει το αντισυμβαλλόμενο υπουργείο, το σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης αντίτιμο ή τη διαφορά του κομίστρου από την πίστωση αυτή».

Είναι προφανές, ότι με την πρόβλεψη αυτή και στο βαθμό που το κράτος δεν πληρώσει, τότε οι άνεργοι θα χάσουν τη δωρεάν μετακίνηση και άλλες ευπαθείς ομάδες το μειωμένο εισιτήριο.

Οι οφειλές του υπουργείου Εργασίας προς τον ΟΑΣΑ ανέρχονται σε 186 εκατ. ευρώ. Επίσης, στο νομοσχέδιο πέρασε και μία διάταξη που προβλέπει ποινή κάθειρξης έως 10 χρόνων για όσους διοχετεύουν πλαστά εισιτήρια.

άνεργοιΟΑΣΑ