Στο Συμβούλιο της Επικρατείας συνεχίζεται η κατάθεση αιτήσεων για κατ’ εξαίρεση προσλήψεις κατά την προεκλογική περίοδο, ενώ παράλληλα εκδίδονται από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο γνωμοδοτήσεις που εγκρίνουν προσλήψεις.
Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του imerisia.gr, το υπουργείο Εσωτερικών ζητεί την κατ’ εξαίρεση πρόσληψη 200 πρώην δημοτικών αστυνομικών για τις ανάγκες στελέχωσης των διευθύνσεων μεταναστευτικής πολιτικής και της υπηρεσίας διαχείρισης των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων ασύλου, υποδοχής και ένταξης.
Το υπουργείο Παιδείας με νέα αίτησή του ζητεί να εγκριθούν αποσπάσεις εκπαιδευτικού προσωπικού πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε εποπτευόμενους από το υπουργείο φορείς.
Επίσης, ο δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογένειας και Επαγγελματικής Ζωής», ζητεί την πρόσληψη 25 ατόμων για την στελέχωση των παιδικών σταθμών του εν λόγω δήμου.
Ακόμη, ο δήμος Σκύρου ζητεί την πρόσληψη μιας νηπιαγωγού και μίας βρεφονηπιοκόμου.
Τέλος, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ζητεί την πρόσληψη μιας αλλοδαπής δασκάλας και την ανανέωση της σύμβασης άλλης, δεύτερης, αλλοδαπής δασκάλας, για το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής.
Από την άλλη πλευρά, το ΣτΕ ενέκρινε την πρόσληψη 10 εργατοτεχνιτών για την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λέσβου, καθώς το νησί βρίσκεται σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, λόγω της φιλοξενίας δεκάδων χιλιάδων μεταναστών.
Εξάλλου, το ΣτΕ δεν ενέκρινε το αίτημα του δήμου Ύδρας για την κατ’ εξαίρεση πρόσληψη 3 εργατών δίμηνης σύμβασης για την αντιμετώπιση πρόσκαιρων αναγκών.
Οι προσλήψεις δεν εγκρίθηκαν, καθώς σύμφωνα με το ΣτΕ, οι λόγοι που προέβαλε ο επίμαχος δήμος είναι αόριστοι και δεν συνιστούν εξαιρετική περίπτωση η οποία μπορεί να δικαιολογήσει την κατ’ εξαίρεση άρση της απαγόρευσης προσλήψεων.