Ένα στα τρία ιδιωτικά σχολεία κινδυνεύει με λουκέτο

Λουκέτο κινδυνεύουν να βάλουν ένα στα τρία ιδιωτικά σχολεία όπως επισημαίνουν εκπρόσωποι της αγοράς μετά την αύξηση σε 23% του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Συγκεκριμένα χαρακτηρίζουν άδικη την αύξηση στο κόστος των διδάκτρων καθώς το 90% των μαθητών των ιδιωτικών σχολείων προέρχεται από μικρομεσαίες οικογένειες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Έθνος” όλοι οι εκπρόσωποι της ιδιωτικής εκπαίδευσης εκφράζουν ανοιχτά φόβους για αναγκαστικές απολύσεις εκπαιδευτικών καθώς εάν συρρικνωθούν οι δομές θα πρέπει να μειώσουν το προσωπικό τους. Το Σάββατο αναμένεται να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ιδρυτών Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων όπου ο πρόεδρός του θα ζητήσει την προσφυγή στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια προκειμένου να μην επιβληθεί στην πράξη η αύξηση του ΦΠΑ στα δίδακτρα.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στα φροντιστήρια όλης της χώρας όπου οι εκπρόσωποί τους κάνουν λόγο για σημαντική μείωση του μαθητικού δυναμικού ενώ πολλοί εκτιμούν ότι πολλά παιδιά θα στραφούν στα ιδιαίτερα μαθήματα όπου οι τιμές έχουν μειωθεί καθώς κανείς σχεδόν δεν κόβει αποδείξεις.

ιδιωτικά σχολείαλουκέτοΦΠΑ 23%