Ο Τ. Μπράντλεϊ, γνωστός Βρετανός δημοσιογράφος, ήταν αυτός που προσπάθησε να σώσει τον 70χρονο από τη «βουτιά θανάτου» στη Ραφήνα

Ο γνωστός δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου ITV Τομ Μπράντλεϊ είναι ο άνθρωπος που προσπάθησε, χωρίς να τα καταφέρει τελικά, να σώσει τον ηλικιωμένο που έπεσε με το αυτοκίνητό του στο λιμάνι της Ραφήνας την Κυριακή.

Ο Τ. Μπράντλεϊ, που ήδη αντιμετωπίζεται ως ήρωας από τους συμπατριώτες του στα social media, γνωστός και για το ότι θεωρείται «έμπιστος» της βασιλικής οικογένειας, έχοντας στο βιογραφικό του και την πρώτη κοινή συνέντευξη του πρίγκιπα Ουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον μετά την ανακοίνωση του αρραβώνα τους, βρέθηκε στο λιμάνι της Ραφήνας για να ταξιδέψει στα νησιά με τη σύζυγο και τα παιδιά του όταν έγινε μάρτυρας του τραγικού συμβάντος της πτώσης του 70χρονου μαζί με το αυτοκίνητό του μέσα στο νερό.

Μετά τη διάσταση που έλαβε το γεγονός, ο 48χρονος δημοσιογράφος δηλώνει στα social media «σοκαρισμένος και θυμωμένος», αποκαλύπτοντας ότι μόλις ένας από τους περίπου δέκα αστυνομικούς και λιμενικούς που ήταν παρόντες βούτηξαν να βοηθήσουν τον ηλικιωμένο που πνιγόταν μέσα στο αυτοκίνητό του. «Οι υπόλοιποι παρακολουθούσαν. Χριστέ μου» τονίζει χαρακτηριστικά. «Τρέμω από το σοκ και το θυμό. Τελικά οι διακοπές στην Ελλάδα ήταν δουλειά, όπως πάντα» αναφέρει σχετικά. «Βούτηξα, προσπάθησα να τον βγάλω έξω, δεν τα κατάφερα. Σοκαριστικό αυτό που έζησα!» έγραψε σχετικά με την άκαρπη προσπάθειά του να σώσει τον ηλικιωμένο.

Παρά το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί αν πρόκειται για αυτοκτονία ή όχι, τα βρετανικά ΜΜΕ συνέδεσαν άμεσα το περιστατικό με τις αυτοκτονίες που οφείλονται στην κρίση. Ο ίδιος ο Μπράντλεϊ πάντως, μετά την αναφορά και καταγραφή των γεγονότων δεν έδωσε συνέχεια στο θέμα μέσω social media, ενώ αρνείται κάθε πρόσκληση σε συνέντευξη για το θέμα. Πάντως στη Βρετανία δέχεται «βροχή» από συγχαρητήρια για την ηρωϊκή και αλτρουϊστική πράξη του, ενώ οι συμπατριώτες του δηλώνουν συγκλονισμένοι από τις επιπτώσεις που έχει η κρίση στους Έλληνες.

70χρονοςΒρετανός δημοσιογράφοςλιμάνι ΡαφήναςΤ. Μπράντλεϊ