Επεισόδια και προσαγωγές στο Σύνταγμα

Ένταση, με ρίψεις μολότοφ και δακρυγόνων, επικράτησε περίπου στις 9 το βράδυ στο Σύνταγμα όπου βρίσκονται σε εξέλιξη συγκεντρώσεις που οργανώνονται από πολιτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ψήφιση της συμφωνίας κυβέρνησης – δανειστών.

Την ώρα που ξεκινούσε η συζήτηση στην Ολομέλεια, ομάδα κουκουλοφόρων που είχαν παρεισφρήσει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έριξε μολότοφ ενάντια στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν επί της Αμαλίας και τα ΜΑΤ απάντησαν με ρίψη χημικών. Αυτή την ώρα το μεγαλύτερο μέρος των διαδηλωτών έχει διαλυθεί μπροστά από τη Βουλή, ενώ ομάδα διαδηλωτών έχει ανασυνταχθεί στο Ζάππειο.

Οι προσαγωγές αυτή τη στιγμή ξεπερνούν τις 50 και σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των συλληφθέντων υπάρχει κι ένας φωτορεπόρτερ. Σύμφωνα με πληροφορίες τέσσερα μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας», οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ. Οι συλληφθέντες κρατούσαν πανό με τα σύνθημα: «Ραντεβού στα Βρυξελλάδικα».

Κατά ορισμένες άλλες πληροφορίες, φέρουν να υφίστανται τουλάχιστον δέκα τραυματίες μεταξύ των οποίων πιθανώς ένας ακόμη φωτορεπόρτερ και ορισμένοι αστυνομικοί, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται.

Αυτή την ώρα το μεγαλύτερο μέρος των διαδηλωτών έχει διαλυθεί, ενώ τα επεισόδια συνεχίζονται στο ύψος της συμβολής της Λεωφόρου Αμαλίας με την οδό Πανεπιστημίου. Επιπλέον, στις φλόγες τυλίχθηκε βαν τηλεοπτικού σταθμού, που βρίσκεται μπροστά από τον Εθνικό Κήπο, μετά από βόμβα μολότοφ που πέταξε ομάδα αντιεξουσιαστών κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

(Φωτογραφίες από Eurokinissi – Reuters)

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑεπεισόδιαπροσαγωγέςΣύνταγμα