Δίκη "Χρυσής Αυγής": Σε άλλη αίθουσα... από Σεπτέμβριο

Σε νέα αίθουσα θα συνεχιστεί από το Σεπτέμβριο η δίκη της Χρυσής Αυγής σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου. Η κατασκευή της έχει δρομολογηθεί, ενώ, μέχρι τότε, ο υπουργός είπε ότι “εφόσον η διευθύνουσα τη δίκη ζητά άλλη αίθουσα, είμαι έτοιμος να φροντίσω για τη σχετική μετάθεση, καθώς και για οποιαδήποτε άλλη εφικτή λύση στο μεσοδιάστημα”.

Οι δηλώσεις έγιναν μετά από συνάντηση του υπουργού με το δήμαρχο Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτη, στην οποία ήταν παρόντες ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά και οι βουλευτές Εύη Καρακώστα και Νίνα Κασιμάτη από τον ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ορφανός από το Ποτάμι και Διαμάντω Μανωλάκου από το ΚΚΕ.

Θυμίζουμε ότι η δημοτική αρχή, οι φορείς και οι κάτοικοι του Κορυδαλλού αντιδρούν στη συνέχιση της διεξαγωγής της δίκης στην πόλη τους, δεδομένου ότι οι φυλακές – όπου και η αίθουσα – γειτνιάζει με μεγάλο σχολικό συγκρότημα με πολλά δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, ακόμη και παιδικούς σταθμούς, ενώ τα μέτρα ασφάλειας που λαμβάνονται “νεκρώνουν” ουσιαστικά την πόλη.

Ιδιαίτερα ανήσυχη είναι η τοπική κοινωνία και για τη διεξαγωγή των εξετάσεων αφού ο δήμος και η Ενωση Γονέων Κορυδαλλού έχουν καταγγείλει ότι το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται στη μεταφορά των εξεταστικών κέντρων του Κορυδαλλού σε άλλους δήμους με εύλογες αρνητικές συνέπειες στους μαθητές.

ΔΙΚΗΚορυδαλλόςΧρυσή Αυγή