Στην τοποθέτηση συστημάτων συναγερμού σε δεκαπέντε σχολεία της Μαγνησίας, και σε εθελοντική βάση, έχει προχωρήσει το 2ο Εργαστηριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας, για την καλύτερη ασφάλεια των διδακτηρίων.
Όπως αναφέρει το thessalianews.gr, o διευθυντής του 2ου Εργαστηριακού Κέντρου Νέας Ιωνίας κ. Γιάννης Μπερέτας τόνισε πως οι εκπαιδευτικοί του Εργαστηριακού Κέντρου εθελοντικά προχώρησαν στον προγραμματισμό των συστημάτων συναγερμού στις σχολικές μονάδες του Δήμου Βόλου σε συνεργασία με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή προώθησαν τις σχετικές διαδικασίες.
Εδώ και ένα χρόνο περίπου, μια ομάδα καθηγητών έχει αναλάβει την πρωτοβουλία και σε ωράρια εκτός λειτουργίας του σχολικού ωραρίου, πηγαίνει σε Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια της πόλης, κατόπιν πρόσκλησης, μελετά το χώρο και καταθέτει μια πρόταση για το είδος συναγερμού που θα πρέπει αν τοποθετηθεί, όπως αριθμός ραντάρ, μαγνητικών επαφών, χειριστήρια, σειρήνες.
Στη συνέχεια οι διευθυντές των σχολικών μονάδων προμηθεύονται τα υλικά με διαγωνισμό που είχε προηγηθεί από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου και τοποθετούνται από υπεύθυνο εγκαταστάτη που είναι ηλεκτρολόγος ή ηλεκτρονικός. Ακολούθως οι καθηγητές με τη βοήθεια των μαθητών προγραμματίζουμε αυτά τα υλικά και θέτουμε το συναγερμό σε λειτουργία».
Ο προγραμματισμός πραγματοποιείται στα εργαστήρια του 2ου Εργαστηριακού Κέντρου σε συνεργασία με τους μαθητές, ώστε να μαθαίνουν από αυτή τη διαδικασία. Στη συνέχεια οι καθηγητές μεταβαίνουν επί τόπου στο κάθε σχολείο που τοποθέτησε το συναγερμό και τον θέτουν σε λειτουργία.
«Τη χρονιά που διανύουμε, η δουλειά αυτή έχει γίνει σε δεκαπέντε περίπου σχολικές μονάδες» υπογράμμισε ο κ. Μπερέτας και πρόσθεσε πως «αν η καινούρια Δημοτική Αρχή επιθυμεί αν συνεχίσουμε την ίδια πρωτοβουλία, εμείς μπορούμε να το κάνουμε προσφέροντας εθελοντικά».
Ο κ. Μπερέτας πρόσθεσε πως τα οφέλη από την όλη διαδικασία είναι πολλαπλά. Πρώτον, η σχολική μονάδα έχει όφελος, γιατί βάζει σε λειτουργία ένα αξιόπιστο σύστημα συναγερμού που προστατεύει την περιουσία του και όλο τον εξοπλισμό που έχει. Δεύτερον, μειώνεται πολύ το οικονομικό κόστος, καθώς η μελέτη και ο προγραμματισμός γίνεται από εμάς τους καθηγητές εθελοντικά. Τρίτον, και οι μαθητές μας μαθαίνουν να προγραμματίζουν σύγχρονα συστήματα συναγερμού. Μάλιστα και τα παιδιά έρχονται εκτός σχολικού ωραρίου κα μας βοηθούν, αφού στόχος είναι μην διαταραχθεί το εκπαιδευτικό έργο. Τέταρτον, και οι εμείς οι ίδιοι καθηγητές ωφελούμαστε, αφού δραστηριοποιούμαστε σε ένα χώρο, μαθαίνουμε νέα πράγματα και νέες τεχνικές. Γιατί ο επιστήμονας θα πρέπει να ανανεώνει τη γνώση του».
Αν υπάρξει ειδοποίηση στο σχολείο, η ειδοποίηση στέλνεται απευθείας στο κινητό τηλέφωνο του διευθυντή της σχολικής μονάδας που ενημερώνεται για την εξέλιξη. Εκείνη τη στιγμή ο διευθυντής ενημερώνει την Αστυνομία, ώστε στη συνέχεια να μεταβεί στο σχολείο. Και έχουν τύχει περιπτώσεις που οι διευθυντές ενημερώθηκαν για παραβίαση.
Πηγή: zougla.gr