Μυστήριο με τα νεκρά βρέφη στην Αμαλιάδα: Η τραγική σύμπτωση στα 3 από τα 5 παιδιά

Άλυτο παραμένει το μυστήριο των 5 νεκρών βρεφών στην Αμαλιάδα και την Αχαΐα με όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα στις εξελίξεις που έχουν σοκάρει την τοπική και όχι μόνο κοινωνία.

Η 24χρονη μητέρα που έχει βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων και η ίδια έχει χάσει τα δύο παιδιά της, υποστηρίζει πως είναι ανοιχτή σε έρευνα και δεν έχει κανέναν φόβο.

Οι φάκελοι της υπόθεσης θανάτου των βρεφών σε Αμαλιάδα και Αχαΐα βγαίνουν ξανά από τα συρτάρια, θυμίζοντας σε πολλούς την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Διαβάστε επίσης:

Αμαλιάδα: Ανατροπή με τον θάνατο των βρεφών – Εξετάζεται το ενδεχόμενο ασφυξίας

Το χρονικό των θανάτων των βρεφών σε Αμαλιάδα, Αχαΐα

Το 2021 η τότε 21χρονη Ειρήνη πρόσεχε το μωρό της φίλη της όταν αυτό άρχισε να εμφανίζει δυσκολία στην αναπνοή. Όταν έφτασε στο νοσοκομείο ήταν ήδη νεκρό.

Το 2022 πεθαίνει το πρώτο παιδί της, 19 ημερών, με διάμεση πνευμονίτιδα.

Το 2023 πεθαίνει το δεύτερο παιδί της στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία» και το πόρισμα που βγήκε τον Οκτώβριο του 2023 αποδίδει τον θάνατο στις επιληπτικές κρίσεις που πάθαινε. Το ερώτημα είναι αν όταν πέθανε το παιδί ήταν άλλος μέσα στο δωμάτιο του νοσοκομείου.

Το 2024 πεθαίνει το παιδί στην Αμαλιάδα, που έφερε την υπόθεση ξανά στο προσκήνιο, για τον θάνατο του οποίου δεν υπάρχουν απαντήσεις, παρά μόνο συμπτώσεις, σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο.

Για την πέμπτη περίπτωση που αφορά τον θάνατο της αδερφής της 24χρονης (σε βρεφική ηλικία), όταν αυτή ήταν 14 ετών υποστηρίζεται από την πλευρά της ότι πέθανε από λοίμωξη του αναπνευστικού.

Η ανατριχιαστική σύμπτωση στα 3 από τα 5 νεκρά παιδιά

Ωστόσο τα νέα στοιχεία αποκαλύπτουν μια ακόμη ανατριχιαστική σύμπτωση. Συγκεκριμένα, φαίνεται να δείχνουν πως στα τρία από τα πέντε παιδιά, όπως αποκάλυψε το LIVE NEWS, καταγράφεται ως διάγνωση η διάμεση πνευμονίτιδα.

Συγκεκριμένα, από διάμεση πνευμονίτιδα έχει προκύψει πως πέθαναν το πρώτο μωρό της 24χρονης Ειρήνης, το 19 ημερών βρέφος που πέθανε τον Ιούνιο του 2022, το μωρό της φίλης της το 2021 και η μόλις 1,5 ετών αδερφή της Ειρήνης στο Άργος το 2014.

Τι είναι η διάμεση πνευμονίτιδα – Μπορεί να προκληθεί από την εισπνοή ναρκωτικών

Ο Κωνσταντίνος Δούρος, καθηγητής παιδιατρικής πνευμονολογίας, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA για το τι είναι η διάμεση πνευμονίτιδα.

«Είναι μπλεγμένος ο όρος. Είναι περιγραφικός και δεν προσδιορίζει αιτία θανάτου. Δείχνει δηλαδή κάποιες βλάβες αλλά αυτές οι βλάβες δεν δημιουργούνται από μία συγκεκριμένη αιτία αλλά από πολλές. Δεν έχουμε την αιτία. Είναι μία πρώτη προσέγγιση μέχρι να φτάσει στην αιτία. Είναι σαν να λέμε αιτία θανάτου ανακοπή καρδιάς αλλά πρέπει να δούμε από τι δημιουργήθηκε».

Συμπλήρωσε πως «Θα μπορούσε να έχει μία παθολογία και ένας άλλος λόγος είναι να έχει πάθει μία βαριά λοίμωξη που έχει χτυπήσει τον πνεύμονα. Ένας άλλος λόγος είναι το σύνδρομο του αιφνίδιου θανάτου. Υπάρχουν μικρά βρέφη που κοιμούνται δεν ξυπνούν ποτέ. Οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει ασφυξία μπορεί να οδηγήσει σε αυτό. Μπορεί να προκληθεί από την εισπνοή οποιαδήποτε τοξικής ουσίας ή ναρκωτικών».

ΑμαλιάδαΔΙΑΜΕΣΗ ΠΝΕΥΜΟΝΙΤΙΔΑΜΜΕΝΕΚΡΑ ΒΡΕΦΗ