Τραγωδία - Τέμπη: Ανατροπή με την επιστροφή του Γεράσιμου – Δεν επιστρέφει Ελλάδα

Ολική ανατροπή στην υπόθεση με την τύχη του μοναδικού επιζώντα από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, καθώς ο πατέρας του μιλώντας στον Τύπο, διευκρινίζει ότι ο Γεράσιμος δεν επιστρέφει από την Αμερική στην Ελλάδα, αλλά θα μεταφερθεί σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στο Μιλάνο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας του Γεράσιμου, Λουκάς Αποστολίδης διαψεύδει τη μεταφορά του νεαρού από την Αμερική στην Ελλάδα και αναφέρει ότι ήδη έχουν δεχθεί την οικογένεια σε ειδικό διαγνωστικό κέντρο του Μιλάνο, προκειμένου αρχικά να μεταφερθεί από τις ΗΠΑ στην Ιταλία και στη μετέπειτα να συνεχίσει την αποκατάστασή του εκεί.

«Ζητάω κι εγώ με τη σειρά μου τον σεβασμό όλων, όπως και ο πατέρας του Γεράσιμου, διότι νομίζω ότι η ζωή δεν είναι μόνο επικοινωνιακά τερτίπια. Ουσιαστικά, παραμένει πάντα το σύμβολο, το οποίο κάνει μία μεγάλη καταγγελία στο ‘’παχύδερμο’’ κράτος, το οποίο διαχρονικά δεν διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών, δηλαδή το πιο πολύτιμο αγαθό των ανθρώπων… που λέγεται ζωή» πρόσθεσε ο δικηγόρος της οικογένειας.

Ο νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας έδωσε στη δημοσιότητα το μήνυμα του πατέρας του Γεράσιμου, ο οποίος ζήτησε το εξής: «Σεβασμός στον αγώνα που δίνει το παιδί μου για τη ζωή του».

Το χρονικό της μάχης του Γεράσιμου

Ο 22χρονος φοιτητής δίνει τη δική του μάχη από τον Φεβρουάριο του 2023, καθώς εκσφενδονίστηκε από το πρώτο βαγόνι του τρένου στην τραγωδία των Τεμπών.

Ο μοναδικός επιζών από τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών μεταφέρθηκε στις 18 Νοεμβρίου του 2024 από την 110η Π.Μ. Λάρισας για τις ΗΠΑ, έχοντας στο πλευρό του την οικογένεια και μία ομάδα εξιδεικευμένου επιστημονικού προσωπικού, προκειμένου να νοσηλευθεί σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στη Βοστώνη.

Νωρίτερα, νοσηλευόταν για περισσότερους από εννέα μήνες στο Νοσοκομείο Λάρισας, με τους περισσότερους εξ αυτών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ το ίδιο καλοκαίρι είχε μεταφερθεί στο Ανόβερο της Γερμανίας σε ακόμη ένα ειδικό κέντρο αποκατάστασης, όπου παρέμεινε 10 ημέρες, καθώς η προσβολή του από ενδονοσοκομειακό μύκητα, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στην Ελλάδα, δεν στάθηκε δυνατό να αντιμετωπιστεί από τους γιατρούς, με αποτέλεσμα να γυρίσει και πάλι στο Νοσοκομείο Λάρισας, για περαιτέρω νοσηλεία.

Με πληροφορίες από Eleftherostypos.gr, ΕΡΤ

Γεράσιμοςσιδηροδρομικό δυστύχημαΤέμπη