Καιρός: Αλλαγή σκηνικού, έρχεται τσουχτερό Σαββατοκύριακο - Που θα σημειωθούν βροχοπτώσεις

Αλλάζει η θερμοκρασία με τον βοριά να κάνει τη ζωή μας πιο δύσκολη. Οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες μας αποχαιρετούν, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, το Σαββατοκύριακο.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής, ο καιρός δεν ήταν καθόλου καλός, με τη θερμοκρασία να δείχνει 15 βαθμούς Κελσίου ενώ έως το απόγευμα ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 22 βαθμούς Κελσίου. Το Σαββατοκύριακο, όμως, η θερμοκρασία θα υποχωρήσει και άλλο και το κρύο θα είναι τσουχτερό.

Σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος του Alpha, Γιώργος Τσατραφύλλιας δίνει τις θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν τις επόμενες μέρες σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας:

Η πρόγνωση Βουγιούκα

Παρά την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, οι βροχές -που τόσο έχουμε ανάγκη- ακόμη αργούν. Αυτό αποκαλύπτει για τον καιρό ο Στρατής Βουγιούκας, Φυσικός Μετεωρολόγος και συνεργάτης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σχολιάζοντας την αλλαγή και πτώση της θερμοκρασίας σε συνδυασμό με τους πολύ ενισχυμένους βοριάδες, ο κ. Βουγιούκας σημειώνει ότι «ο καιρός θα διατηρηθεί σ’ αυτά τα επίπεδα το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα ωστόσο δεν φαίνεται αυτό να συνδυάζεται με κάποια φθινοπωρινή διαταραχή. Θα έχουμε λίγα ψιλόβροχα, κυρίως στα δυτικά και στη συνέχεια η θερμοκρασία θα επανέλθει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα».

Τα μετεωρολογικά μοντέλα δείχνουν θερμό χειμώνα

Βεβαίως, το μεγάλο ερώτημα είναι τι χειμώνα θα έχουμε.

Ο κ. Βουγιούκας απαντά ότι «αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να πούμε με ασφάλεια. Η αλήθεια είναι ότι κάποια προγνωστικά μοντέλα, που «τρέχουν», δείχνουν μια τάση προς θερμό χειμώνα. Βεβαίως, υπάρχουν χρονιές που έχουν επαληθευτεί ελάχιστοι μόνο μήνες. Χωρίς να μπορούμε να βασιστούμε σ’ αυτές τις προβλέψεις, αυτό δε σημαίνει ότι θα απουσιάσουν οι βροχές».

βροχέςκαιρόςχειμώνας