Εθνική Ελλάδας: «Ράγισαν» καρδιές στο Γουέμπλεϊ - Επική νίκη της Εθνικής με αναφορά στον Μπάλντοκ

Μια από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας της πέτυχε το βράδυ της Πέμπτης (10/10) η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου φεύγοντας νικήτρια με 2-1 από το Γουέμπλεϊ, σε έναν αγώνα-αφιέρωμα στη μνήμη του Τζορτζ Μπάλντοκ.

Παρά το σοκ του χαμού του συμπαίκτη του Τζορτζ Μπάλντοκ οι διεθνείς βρήκαν την δύναμη και άλωσαν το Γουέμπλεϊ. Πρώτη νίκη της Εθνικής Ποδοσφαίρου επί της Αγγλίας και μάλιστα εκτός έδρας. Μια νίκη αποκλειστικά για τον Τζορτζ Μπάλντοκ.

Όλα όσα έγιναν άλλωστε χθες στο Γουέμπλεϊ έγιναν γι’ αυτόν. Η φανέλα του ήταν εκεί για να θυμίζει ότι θα είναι για πάντα μέλος της ομάδας και δεν θα ξεχαστεί.

Τζορτζ Μπάλντοκ: Ξέσπασαν σε λυγμούς οι διεθνείς

Τα δάκρυα όλων το μαρτυρούσαν… Ο αρχηγός Τάσος Μπακασέτας στο τέλος δεν άντεξε. Με υψωμένη τη φανέλα του Μπάλντοκ και με δάκρυα στα μάτια του αφιέρωσε την νίκη, όπως έκαναν και οι υπόλοιποι διεθνείς.

Λίγο πριν τη σέντρα στα αποδυτήρια ο διεθνής Έλληνας μεσοεπιθετικός ανατρίχιασε τους πάντες με τα λόγια του για τον Τζορτζ Μπάλντοκ, τονώνοντας το ηθικό των συμπαικτών του.

Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης μετά το τέλος του αγώνα στην αγκαλιά του Κουρμπέλη έκλαιγε με λυγμούς. Δεν μπορούσε να πιστέψει ότι δεν θα ξαναδεί τον συμπαίκτη του.

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος έγραψε «for you George» σε ανάρτησή του στο Χ και τον Λάζαρο Ρότα να λέει στην κάμερα «Georgi for you».

Συγκλονιστικά τα όσα είπε και ο Πέτρος Μάνταλος με τον διεθνή ποδοσφαιριστή να υποστηρίζει ότι κοίταζε στον ουρανό για να δει τον Τζορτζ Μπάλντοκ να πανηγυρίζει μαζί τους.

«Το αποτέλεσμα αν και μεγάλη νίκη πάει σε δεύτερη μοίρα. Όταν ακούστηκε το τελευταίο σφύριγμα πήγε στον Τζορτζ που δεν ήταν σήμερα μαζί μας. Κοιτούσα και περίμενα να τον δω να πανηγυρίζει μαζί μας, δεν θα είναι τίποτα το ίδιο, το λέω με όλη μου την ψυχή για πάρα πολύ καιρό, οι σκέψη μου είναι με την οικογένειά του και ελπίζω να καταφέρουν να πάνε μπροστά μετά από αυτό το τραγικό συμβάν.

Στην είδηση και μόνο μέχρι που φτάσαμε να παίξουμε δεν είχαμε στο μυαλό μας ότι θα βγούμε να αγωνιστούμε. Έπρεπε να παίξουμε, κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε για να τιμήσουμε αυτόν και το εθνόσημο, μας έδινε δύναμη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Ξέσπασμα Μπακασέτα στο Γουέμπλεϊ κατά δημοσιογράφων: «Ντροπή, χυδαιότητες»

«Είναι η μεγαλύτερη νίκη της ζωής μου στο ποδόσφαιρο. Είμαι πάρα πολύ υπερήφανος για αυτούς τους συμπαίκτες. Αφιερώνω τη νίκη στον Τζορτζ και στην οικογένειά του. Να τους δώσουμε μια δύναμη. Δεν θα έπρεπε ποτέ να γίνει το παιχνίδι βάσει των συνθηκών. Αποτελεί ντροπή για κάποιους συναδέλφους σας να προσπαθούν να επωφεληθούν από μια τέτοια τραγωδία λέγοντας χυδαιότητες για τον Τζορτζ και την οικογένειά του. Ας είμαστε άνθρωποι σε αυτές τις στιγμές. Δεν κινήθηκαν όλοι σε αυτό το μήκος κύματος. Θα έπρεπε να ντρέπονται. Θα έπρεπε να σεβαστούν το παιδί, την οικογένειά του και εμάς. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για ποδόσφαιρο», ανέφερε ο αρχηγός της Εθνικής, Τάσος Μπακασέτας χαρακτηριστικά.

«Ο Τζορτζ σήμερα ήταν οδηγός για εμάς. Μέσα στη Γαλλία το καλοκαίρι είχε δεμένο αστράγαλο και το μόνο που τον ένοιαζε ήταν να βοηθήσει. Στο μπαράζ στη Γεωργία ενώ ήξερε ότι θα τραυματιστεί, είχε τσακωθεί με τους γιατρούς και τα έδωσε όλα γιατί είχε πάθει υποτροπή στη γάμπα. Η αυταπάρνηση του Τζορτζ ήταν οδηγός μας σήμερα. Καλή δύναμη στην οικογένειά του, να θρηνήσουν τον χαμό του και σιγά σιγά να πατήσουμε στα πόδια μας», πρόσθεσε.

Διαβαστε είσης:

Τζορτζ Μπάλντοκ: Πνιγμός η αιτία θανάτου του ποδοσφαιριστή – Συνεχίζεται η έρευνα [βίντεο]

Εθνική ΕλλάδοςποδόσφαιροΤΖΟΡΤΖ ΜΠΑΛΝΤΟΚ