Δήμος Καλυμνίων: Μήνυση για δηλητηρίαση πέντε σκυλιών

Μια αποτρόπαια πράξη, έγινε από αγνώστους δράστες οι οποίοι δηλητηρίασαν με φόλες 5 σκυλιά, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024 σε καταφύγιο όπου φιλοξενούνται, στην περιοχή Χριστού Ιερουσαλήμ Καλύμνου και ανήκει στην Φιλοζωική “Paws of Kalymnos“.

Η υπεύθυνη Αντιδήμαρχος για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς Βαλαντούλα Καναβούρη, μιλώντας στο Kalymnos News λέγοντας ότι ο χώρος που συνέβη το περιστατικό ανήκει στην Φιλοζωική και στο πλαίσιο καλής συνεργασίας με το Δήμο και επειδή το καταφύγιο του Δήμου στα Γιαννοχώραφα ήταν πλήρες, στάλθηκαν 4 αδέσποτα σκυλιά για φιλοξενία. Στο χώρο υπήρχαν 7 συνολικά σκυλιά, από τα οποία δηλητηριάστηκαν τα πέντε. Όπως διαπιστώθηκε από Κτηνίατρο , η δηλητηρίαση προήλθε από κάποιο σκεύασμα (φόλα) που έφαγαν τα σκυλιά.

Ήδη όπως είπε η Αντιδήμαρχος συντάσσεται σε συνεργασία με τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου, μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων δραστών η οποία θα κατατεθεί εντός της ημέρας στο ΑΤ Καλυμνίων, για αυτή την αποτρόπαια πράξη. Όπως χαρακτηριστικά είπε θα πρέπει να βρεθεί ο δράστης γιατί είναι επικίνδυνος.

Επίσης η Αντιδήμαρχος απάντησε σε ερώτηση για τη διαχείριση των αδέσποτων σκύλων αλλά και γάτων.

Η Φιλοζωική “Paws of Kalymnos” που διαπίστωσε αυτή την αποτρόπαια πράξη και έκανε και ανάρτηση με φωτογραφίες, καλεί όποιον γνωρίζει κάτι, να επικοινωνήσει με τη Φιλοζωική ή με το Δήμο, ενώ δίνει και αμοιβή 500 ευρώ.

κακοποίηση ζώωνΚάλυμνοςσκυλιά