Γλυφάδα: «Κλειδί» το πρόσωπο που οργάνωσε την επίθεση εναντίον της 14χρονης

«Φυτό», «καλή μαθήτρια», «απουσιολόγος που δεν τους κάλυπτε». Οι συγκεκριμένοι χαρακτηρισμοί αποτέλεσαν μεταξύ άλλων την αφορμή ενός αρχικά ζηλόφθονου «χαβαλέ», μιας «πλάκας» ανάμεσα σε ανήλικα κορίτσια, και εξελίχθηκαν σε έναν ατελείωτο εκφοβισμό, μια διαρκή διαπόμπευση στο σχολικό περιβάλλον, έναν μαζικό τραμπουκισμό και έναν επικίνδυνα ανελέητο ξυλοδαρμό στη Γλυφάδα.

Η 14χρονη Αργυρώ, στην οποία δύο συμμαθήτριές της είχαν προσάψει αυτούς τους χαρακτηρισμούς και είχαν στρέψει ένα μεγάλο μέρος μαθητών εναντίον της, προσπαθούσε να αντιμετωπίσει μόνη της τη δύσκολη κατάσταση που είχε διαμορφωθεί για εκείνη.

Δυστυχώς δεν είχε πει τίποτα στους γονείς της. Ο 46χρονος πατέρας της έμαθε από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής τι συνέβαινε στο παιδί του τους τελευταίους μήνες.

Μία από τις συμμαθήτριες που λάμβανε μέρος σε αυτόν τον ψυχολογικό και σωματικό εκφοβισμό είχε απομακρυνθεί από άλλο γυμνάσιο της περιοχής λόγω ακραίας επιθετικότητας.

Οι λεκτικές επιθέσεις δύο τουλάχιστον 14χρονων κοριτσιών και μίας 16χρονης εναντίον της ξεκίνησαν τον περασμένο Μάιο και μέσω μιας ενορχηστρωμένης διαπόμπευσης και διαβολής στο σχολικό περιβάλλον μετατράπηκαν σε ακραία σωματική βία με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, στις 7 Σεπτεμβρίου, και στις 21 Σεπτεμβρίου, το περασμένο Σάββατο, στην οδό Λαζαράκη στη Γλυφάδα.

Οι τρεις ανήλικες κατηγορούμενες φαίνεται ότι… ζήλευαν το 14χρονο κορίτσι για τις επιδόσεις του και τα όμορφα εξωτερικά χαρακτηριστικά του, όπως εκείνες πίστευαν. Το προηγούμενο Σάββατο, η Αργυρώ βρισκόταν στο συγκεκριμένο σημείο όπου ήταν συγκεντρωμένα πάνω από 20 άτομα νεαρής ηλικίας, μεταξύ των οποίων οι δύο 14χρονες συμμαθήτριές της. Αρχισαν να τη βρίζουν, να την απειλούν και να την εκφοβίζουν.

Η σωματική επίθεση εναντίον της εκδηλώθηκε από μία 16χρονη, φίλη των 14χρονων κοριτσιών, η οποία πήγε πίσω από την Αργυρώ και τη γρονθοκόπησε στο πρόσωπο, ενώ στη συνέχεια την έπιασε από τα μαλλιά και την έσυρε στο έδαφος, με τη 14χρονη να προσπαθεί να αμυνθεί και να αποφύγει τα χτυπήματα. Αν και αρχικά η επίθεση φάνηκε να τελειώνει, συνεχίστηκε λίγα μέτρα πιο μακριά, όταν οι τρεις ανήλικες κατηγορούμενες επιτέθηκαν ξανά εναντίον της, με τον ξυλοδαρμό να λαμβάνει μαζικά χαρακτηριστικά.

Γλυφάδα: Ενήλικας ο υποκινητής του ξυλοδαρμού της 14χρονης

Την ίδια ώρα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 και της εκπομπής «Πρωινό» στο κάδρο των υπόπτων έχει μπει και τρίτο άτομο. Ειδικότερα, ένας νεαρός με τατουάζ στο λαιμό αναζητείται από τις Αρχές και φέρεται να είναι ο άνθρωπος που υποκίνησε στην άγρια επίθεση κατά της μαθήτριας. Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ένας εργαζόμενος της στη Δημοτική Αστυνομία είδε τον νεαρό να παρακινεί τις ανήλικες μαθήτριες να χτυπήσουν τη 14χρονη. Μάλιστα όταν τον ρώτησε γιατί το έκανε αυτό, δέχθηκε κι εκείνος επίθεση.

Σοκάρει ο άνθρωπος που έσωσε την 14χρονη από την «αγέλη»

Ο άνθρωπος που μπήκε στην μέση του καυγά που σόκαρε το πανελλήνιο στη Γλυφάδα και έσωσε την 14χρονη από τα… χειρότερα αποκάλυψε πως είπε ότι είναι αστυνομικός για να αφήσουν το κορίτσι. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, o Δημήτρης Κώστης, σωτήρας της 14χρονης και δημοτικός αστυνομικός ανέφερε στο εξαγριωμένο πλήθος των ανήλικων που ξυλοκοπούσαν δίχως έλεος το κορίτσι πως είναι αστυνομικός και μόνο τότε την άφησαν.

Μάλιστα ο ίδιος αποκάλυψε πως εκεί ήταν και ένας ενήλικος με τατουάζ ο οποίος όχι μόνο παρακινούσε τα άλλα παιδιά να χτυπήσουν την 14χρονη, αλλά όταν τον ρώτησε ο άνθρωπος που βοήθησε γιατί κοιτάζει απαθέστατος του έκανε και… τσαμπουκά!

Με πληροφορίες από Open, ANT1, Ελεύθερος Τύπος

ΓλυφάδαξυλοδαρμόςΣΚΑΪ