Γλυφάδα: Βίντεο ντοκουμέντο από τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης από συμμαθήτριές της

Ντοκουμέντο από τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα από ομάδα 30 ανήλικων ατόμων το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (21/9) βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο ντοκουμέντο που είδε το φως της δημοσιότητας, βλέπουμε μια ομάδα ανήλικων κοριτσιών πλησιάζει τη 14χρονη έξω από εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της Γλυφάδας, όπου η ίδια βρίσκεται μαζί με τις φίλες της.

Ξαφνικά, ένα κορίτσι από την παρέα τη χτυπά από πίσω στο κεφάλι και μετά της ρίχνει μπουνιές και κλωτσιές μπροστά στα μάτια άλλων ανηλίκων, που απλώς κοιτάζουν δίχως καν να παρεμβαίνουν, μέχρι που η 14χρονη πέφτει στο έδαφος αναίσθητη από το ξύλο.

Σημειώνεται πως το κορίτσι φέρει τραύματα σε κεφάλι, πρόσωπο, χέρια και πόδια, πονάει σε όλο της το σώμα και βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες

Συμμαθήτριες της 14χρονης είναι οι δύο ανήλικες που έχουν συλληφθεί για την επίθεση που δέχθηκε το κορίτσι το βράδυ του Σαββάτου στην οδό Λαζαράκη στη Γλυφάδα, όπως δήλωσε το πρωί της Τρίτης η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με την κυρία Δημογλίδου, η 14χρονη έχει αναγνωρίσει και άλλο ένα άτομο το οποίο αναζητείται. Όπως είπε στο Action24 η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, «η πλειοψηφία των παρισταμένων στην επίθεση ήταν κορίτσια ίδιας ηλικίας με την 14χρονη. Τα περισσότερα παρακολουθούσαν και κανένα δεν ενημέρωσε τις αρχές». «Το θύμα γνωριζόταν με κάποια από τα παιδιά όπως και με τις δύο συλληφθείσες» πρόσθεσε η κυρία Δημογλίδου.

Για το περιστατικό έχουν ήδη κατατεθεί μηνύσεις για σωματικές βλάβες και εκτός από τις ανήλικες έχουν συλληφθεί και οι γονείς τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά μέσα σε 15 ημέρες που η ανήλικη δέχεται επίθεση από συμμαθήτριές της. Σύμφωνα με τον πατέρα της, τη μαθήτρια οδήγησαν δια της βίας σε σκοτεινό μέρος αποσπώντας την από την παρέα της και της επιτέθηκαν άνευ αιτίας από πίσω χτυπώντας την στο κεφάλι ρίχνοντάς την λιπόθυμη στο έδαφος. Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο πατέρας της, επεδίωξαν να την γδύσουν και να της κάψουν τα μαλλιά.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου μίλησε και στον ΑΝΤ1, «τρόμαξε και τους αστυνομικούς η καταγγελία που έκανε ο πατέρας το Σάββατο. Μιλάμε για επίθεση σε 14χρονη από συνομήλικους δράστες. Πρέπει να μας προβληματίσει πάρα πολύ ο τρόπος που έδρασαν τα ανήλικα, αλλά και ο τρόπος που πρέπει να λειτουργήσουμε και εμείς, που έχουμε παιδιά παραβατικά».

Η κ. Δημογλίδου αποκάλυψε ότι «το παιδί δεν ανέφερε μεμονωμένο περιστατικό, αλλά και άλλα, στην βδομάδα που πέρασε και σε όλη την χρονιά». Αίσθηση προκαλεί η δήλωση της εκπροσώπου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. ότι «ακόμη δεν έχουμε διαπιστώσει και εμείς ποιος είναι ο λόγος που επιτέθηκαν με τέτοιο τρόπο σε αυτό το παιδί. Δυστυχώς σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ασήμαντη η αφορμή».

Με πληροφορίες από Eleftherostypos.gr

ΓλυφάδαΕΛ.ΑΣ.ξυλοδαρμός