Tροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Σοκ - Έχασε το μωρό που κυοφορούσε η 34χρονη

Θεσσαλονίκη:Οι γιατροί δεν κατάφεραν τελικά να σώσουν το έμβρυο που κυοφορούσε η 34χρονη-Ήταν πέντε μηνών έγκυος

Η 34χρονη παρασύρθηκε από μεθυσμένο οδηγό ΙΧ στη Θεσσαλονίκη μαζί με τον 36χρονο σύζυγό της και το δύο χρονών παιδί τους. Η 34χρονη πρόκειται να υποβληθεί σε επέμβαση.

Τόσο η ίδια όσο και ο άντρας παραμένουν διασωληνωμένοι, σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

Ο 46χρονος οδηγός που κατηγορείται για το τροχαίο στη Θέρμη Θεσσαλονίκης με τριπλή παράσυρση είναι αντιμέτωπος με την κακουργηματική κατηγορία της επικίνδυνης οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ και για σωματική βλάβη από αμέλεια και κατά συρροή.

Ο 46χρονος ο οποίος ομολόγησε ότι είχε πιει ένα ποτήρι τσίπουρο και ο οποίος κρατείται μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, οπότε θα απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή, είχε εμπλακεί και στο παρελθόν σε τροχαίο με παράσυρση.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε ξάδελφος της 34χρονης μητέρας του δίχρονου παιδιού μιλώντας στην εκπομπή Live News «το θέμα είναι, ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος το είχε ξανακάνει πριν από καιρό, απ’ ό, τι μάθαμε και τον είχαν αφήσει ελεύθερο και… το ξαναέκανε πάλι».

«Περπατούσαν με τα πόδια και πήγαν να πάρουν ένα αυτοκίνητο, να νοικιάσουν ένα αυτοκίνητο. Δηλαδή, ήρθε το κορίτσι να κάνει διακοπές ύστερα από ένα χρόνο δουλειάς, ήρθε να κάνει 20 ημέρες διακοπές, να δουν και τους γονείς και τα λοιπά και κατέληξαν οι άνθρωποι να κοντεύουν να χάσουν τη ζωή τους», είπε ο ξάδελφος της 34χρονης. Στο πλευρό του ζευγαριού που είχε έρθει για λίγες ημέρες από το Βέλγιο, όπου ζει και εργάζεται, για να δουν τους συγγενείς τους, βρίσκονται οι οικογένειές τους, που αγωνιούν για την εξέλιξη της υγείας τους.

«Είμαι εδώ από τη πρώτη στιγμή που έμαθα τι έγινε. Η κατάσταση της υγείας της είναι σταθερή, αλλά είμαστε σε αναμονή. Η κόρη μου είναι στον έκτο μήνα της κύησης και προς το παρόν είναι καλά το μωρό στην κοιλιά», ανέφερε ο πατέρας της 34χρονης εγκύου.

Ο 46χρονος κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα από την πλαϊνή είσοδο των δικαστηρίων, όπου τον περίμενε και η μητέρα του που δήλωσε ότι δεν έχει δει ακόμα το παιδί της. Πρόσθεσε ότι θα ζητήσει υλικό από κάμερες προκειμένου να δει πως έγινε το τροχαίο.

Ενώπιον του εισαγγελέα φέρεται να είπε ότι είχε πιει ένα ποτήρι τσίπουρο, ενώ ανέφερε ότι εργάζεται με τη μητέρα του σε συνεργείο καθαρισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δύο μετρήσεις στις οποίες υπεβλήθη (με τη μέθοδο της αιμοληψίας) «έδειξαν» ότι στο αίμα του βρέθηκε αλκοόλ που υπερέβη τα επιτρεπτά όρια και συγκεκριμένα φέρεται να ήταν 0,64 και 0,75 mg/l, αντίστοιχα.

Ο 46χρονος διώκεται για «επικίνδυνη οδήγηση στους δρόμους από άτομο που οδηγεί όχημα, μολονότι δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια, εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος, με αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη δύο ατόμων», όπως επίσης για «σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή». Υπό αυτές τις συνθήκες παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην 3η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, από την οποία αναμένεται να πάρει προθεσμία και θα παραμείνει υπό κράτηση.

ΈγκυοςΘεσσαλονίκητροχαίο