Δημήτρης Λιγνάδης: Νέα αναβολή στη δίκη για τους τρεις βιασμούς - Τι είπε πριν μπει στο δικαστήριο [βίντεο]

Δημήτρης Λιγνάδης: Δεύτερη αναβολή έλαβε η δίκη για τους βιασμούς τριών ανήλικων αγοριών. Η νέα ημερομηνία έναρξης της δίκης ορίστηκε για τις 21 Μαρτίου 2025.

Η δίκη αναβλήθηκε λόγω κωλύματος ενός εκ των τριών μηνυτών, ο οποίος ήταν 16 ετών όταν καταγγέλλει πως έπεσε θύμα βιασμού από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη, Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο μηνυτής είναι κάτοικος εξωτερικού και λόγω της νέας εργασίας του, που άρχισε σήμερα δεν θα μπορούσε να παρασταθεί στη δίκη για ένα διάστημα έξι μηνών.

Σε πρώτο βαθμό ο Δημήτρης Λιγνάδης καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 12 ετών για τους βιασμούς δύο 17χρονων, ωστόσο, το δικαστήριο του είχε χορηγήσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την έκδοση ετυμηγορίας από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Δημήτρης Λιγνάδης: Τι δήλωσε κατά την είσοδό του στο δικαστήριο

Κατά την είσοδό του στο δικαστήριο, ο Δημήτρης Λιγνάδης δήλωσε: «Δεν μπορώ να πω φυσικά πολλά πράγματα πριν γίνει το Εφετείο, ελπίζω να μην ξαναϋπάρξει αναβολή για να αποδείξω την αθωότητά μου.

Πρέπει να ξέρετε ότι είναι τραγικό και επικίνδυνο να θέλουμε να βάλουμε κάποιον φυλακή για βιασμό επειδή τον αδικούμε, επειδή μας έχει πικράνει, επειδή δεν μας φέρθηκε σωστά, επειδή δεν μας εξυπηρέτησε. Γιατί το λέω αυτό; Γιατί αυτό είναι βαθύτατα προσβλητικό για τα πραγματικά θύματα των βιασμών».

Δημήτρης Λιγνάδης