Χανιά: Νέα υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με πρωταγωνιστή ιερέα

Σε εξέλιξη βρίσκεται άλλη μια υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας στα Χανιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καταγγελίες αφορούν 74χρονο ιερέα που υπάγεται στη Μητρόπολη Κισσάμου και Σελίνου.

Η υπόθεση άρχισε να αποκαλύπτεται τον περασμένο Ιούλιο, όταν η κόρη της πρεσβυτέρας, υπέβαλε μήνυση για ενδοοικογενειακή απειλή και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω υβριστικού και προσβλητικού τηλεφωνήματος που έλαβε από τον πατέρα της.

Η 64χρονη γυναίκα και μητέρα τεσσάρων παιδιών νοσηλεύονταν τότε στο Νοσοκομείο Χανίων.

Τα παιδιά της βρήκαν το ημερολόγιό της και εκεί συνειδητοποίησαν ότι η μητέρα τους δέχονταν τις βίαιες επιθέσεις του οξύθυμου -όπως περιγράφεται και από κατοίκους της περιοχής- ιερέα, επί 50 και πλέον έτη.

Την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Ενδοοικογενειακής Βίας στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ιερέας δεν συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Και ενώ αναμένεται ο ορισμός τακτικής δικασίμου, το δικαστήριο του απαγόρευσε να πλησιάζει τη σύζυγό του.

Πάντως, δύο από τα τέσσερα παιδιά του ζευγαριού φαίνονται ότι στηρίζουν τον πατέρα τους, ενώ τα άλλα δύο βρίσκονται στο πλευρό της μητέρας τους.

Η ΕΡΤ Χανίων επικοινώνησε με τον Μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλόχιο, ο οποίος δήλωσε ότι δεν υπάρχει ούτε δικαστική απόφαση σε βάρος του ηλικιωμένου ιερέα, ούτε γραπτή ή άλλη καταγγελία στη Μητρόπολη και ως εκ τούτου, δεν τίθεται προς το παρόν θέμα παύσης του ιερέα, που ούτως ή άλλως οδεύει προς συνταξιοδότηση.

γυναικεία κακοποίησηενδοοικογενειακή βίαιερέαςΧανιά