Διακοπές μετά κλοπής στη Μύκονο: Ληστεία... αλά ιταλικά από τουρίστα

Ένας 28χρονος Ιταλός συνελήφθη από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Μυκόνου, διότι μαζί με άλλο άτομο και με χρήση σωματικής βίας, επιτέθηκαν σε 39χρονο άνδρα από την Ουγγαρία, με αποτέλεσμα αυτός να τραυματισθεί ελαφρά στο χέρι και να του κλέψουν το ρολόι που φορούσε στο χέρι του αξίας 50.000 έως 75.000 ευρώ.

Το εν λόγω ρολόι ανακτήθηκε από τον 39χρονο, όταν ένας εκ των φίλων του, πάλεψε με τον Ιταλό και κατάφερε να το πάρει από τον δράστη. Στη συνεχεία ο Ιταλός με τον συνεργό του ανέβηκαν σε δίκυκλη μοτοσικλέτα και εξαφανίστηκαν.

Η μηχανή ήταν ιδιοκτησίας εταιρείας μισθώσεως οχημάτων, την οποία είχε μισθώσει και οδηγούσε ο Ιταλός.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε από την Ασφάλεια Μυκόνου, προέκυψε πως ο Ιταλός μαζί με άλλους ενεργούσαν από κοινού, καθώς συγκρότησαν εγκληματική ομάδα – συμμορία με σκοπό την διάπραξη ληστειών σε βάρος πολιτών – τουριστών, έχοντας συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο. Για να δυσχεραίνουν τον τυχόν εντοπισμό τους, τα μέλη της συμμορίας προέβησαν σε ενοικίαση – μίσθωση δίκυκλου οχήματος από επιχείρηση στο νησί της Μυκόνου, επιδεικνύοντας για το σκοπό αυτό στοιχεία ταυτότητας άλλου προσώπου. Ο 28χρονος Ιταλός πλέον είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες που αφορούν εγκληματική οργάνωση και συναυτουργία.

 

ΙταλοίκλοπήΜύκονοςσυμμορία