Παύλος Μαρινάκης: Απαγορεύονται τα κινητά στα σχολεία με απόφαση της κυβέρνησης

Την απαγόρευση της χρήσης κινητών τηλεφώνων από τους μαθητές στα σχολεία ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, όπου αναφέρθηκε σε μία σειρά από αλλαγές με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, που συζήτησαν ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης και η υφυπουργός, Ζέττα Μακρή κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που είχαν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συγκεκριμένα, ο Παύλος Μαρινάκης ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύεται η κατοχή και χρήση κινητού καθ’ όλη την διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας και ότι θα επιτρέπεται εκτός και αν πρόκειται για λόγους υγείας.

Επιπλέον σημείωσε πως πρόκειται για ένα μέτρο το οποίο έχουν νομοθετήσει πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Όπως ανέφερε το μέτρο έχουν εφαρμόσει καθολικά η Πορτογαλία και η Ισπανία, με παραλλαγές εφαρμόζεται στη Γαλλία και τη Φινλανδία ενώ κοντά στη νομοθέτησή του βρίσκονται η Κύπρος και η Σουηδία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως το σύνθημα είναι «κινητό στην τσάντα». «Προφανώς μπορούν οι μαθητές να έχουν στην τσάντα τους το κινητό αν συμβεί κάτι έκτακτο αλλά απαγορεύεται να το βγάλουν από την τσάντα για προφανείς λόγους. Όλοι συμφωνούν ότι είναι μια αυτονόητη κίνηση από την κυβέρνηση», τόνισε ερωτηθείς σχετικά.

Με πληροφορίες από rosa.gr

Κινητά ΤηλέφωναΝέα ΔημοκρατίαΠαύλος Μαρινάκηςσχολεία