Εικόνες από άλλη εποχή στην Κρήτη: Κουβάδες, λεκάνες και τάπερ μέσα στα χειρουργεία στο Νοσοκομείο Χανίων

Λεκάνες σε διάφορα μεγέθη, τάπερ από το σπίτι και κουβάδες σφουγγαρίσματος, «κοσμούν» τα χειρουργεία του γενικού νοσοκομείου στα Χανιά.

Οι εργαζόμενοι έχουν στρώσει ακόμη και αυτοσχέδια χαλιά χρησιμοποιώντας διάφορα σεντόνια και πετσέτες του νοσοκομείου Χανίων, ώστε να μπορέσουν να μαζέψουν τα νερά που «τρέχουν» από το ταβάνι.

Στα στιγμιότυπα που δημοσίευσε το zarpanews.gr, φαίνονται κουβάδες μέσα στη μέση του διαδρόμου και σεντόνια να κρέμονται από τα μηχανήματα για να μην βραχούν.

Όπως είναι φανερό, τα νερά δεν προέρχονται από βροχές αλλά από κάποια εσωτερική διαρροή στις σωληνώσεις του κτηρίου που ακόμη δεν έχει επισκευαστεί.

Ανησυχία δημιουργεί η συγκεκριμένη κατάσταση, μιας και ένας όροφος όπως αυτός των χειρουργείων, θα έπρεπε να είναι πλήρως αποστειρωμένος για την ασφάλεια των ασθενών. Αντί αυτού, το πρόβλημα έχει «λυθεί» τελείως επιφανειακά.

Το νοσοκομείο Χανίων πέρα από το πρόβλημα διαρροής που φαίνεται πως αντιμετωπίζει εδώ και αρκετό καιρό, είναι και υποστελεχωμένο. Γιατροί και νοσηλευτές δίνουν σκληρή «μάχη» για να το κρατήσουν «όρθιο» παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά.

Φωτογραφίες: Zarpanews.gr

 

 

ΕΣΥνοσοκομείοΧανιά