Έγραψε ιστορία ο Καραλής - Συνέτριψε το πανελλήνιο ρεκόρ

Tη χρονιά της ζωής του φαίνεται ότι διανύει ο δημοφιλής Εμμανουήλ Καραλής, καθώς, μετά το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, κατάφερε να σπάσει και το πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής είναι σε εξαιρετική κατάσταση και το επιβεβαίωσε στο Diamond League της Σιλεσίας, καταρρίπτοντας το πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 6 μέτρα.

Ο φοβερός Μανόλο πέρασε με την πρώτη τα 5.62, τα 5.72 και τα 5.82, με τη δεύτερη τα 5.92, ενώ χρειάστηκε τρεις προσπάθειες για να περάσει και τα 6 μέτρα και να βελτιώσει κατά 7 εκατοστά την καλύτερή του επίδοση!

Είναι, πλέον, ο πρώτος Έλληνας επικοντιστής που καταφέρνει να περάσει τα 6 μέτρα.

Ξανά παγκόσμιο ρεκόρ ο Ντουπλάντις

Μόλις 20 ημέρες «άντεξε» το παγκόσμιο ρεκόρ του επί κοντώ, που πέτυχε ο Μόντο Ντουπλάντις στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Σουηδός σουπερστάρ του στίβου ξεπέρασε τα 6 μέτρα και 26 εκατοστά στο μίτινγκ της σειράς Diamond League, στο Χορζόφ της Πολωνίας, και βελτίωσε το 6,25μ. που είχε σημειώσει στις 5 Αυγούστου στο Παρίσι.

Πρόκειται για το 10ο παγκόσμιο ρεκόρ που σημειώνει ο Ντουμπλάντις από τον Φεβρουάριο του 2020, όταν ξανά επί πολωνικού εδάφους (στο Τορούν συγκεκριμένα) έκανε 6,17μ. και ξεπέρασε το 6,16μ. του Ρενό Λαβιλενί.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ, CNN

άλμα επί κοντώΕμμανουήλ ΚαραλήςΜόντο Ντουπλάντις